Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Mogelijkheden

Type Groepsles
Bekijk alle mogelijkheden

Beeldhouwen & boetseren alle niveaus, 21+

Wil je lekker met je handen in de klei? Of werken met hout, gips of welk ander materiaal dan ook? Bij deze cursus maak je objecten op de manier die het beste bij jou past.

De cursus wordt op alle niveaus aangeboden. Beginners werken zij aan zij met cursisten die al ervaring hebben in verschillende technieken.

Lessen

De docent geeft opdrachten die beginners op weg helpen en de gevorderde cursist uitdagen. De begeleiding is heel individueel en er is de mogelijkheid om zelfstandig aan eigen projecten te werken. Als je al meer ervaring hebt, word je uitgedaagd om een eigen stijl te ontwikkelen.

De bevrediging van het maken en de verrassing van het onverwachte zijn even belangrijk als de mooie beelden waar je mee naar huis gaat.

Je leert omgaan met verschillende materialen, vormen en stijlen. Ben je een beginner, dan leer je werken met o.a. klei, gips, boetseerwas en steen. Ook minder voor de hand liggende materialen als papier, ijs, beton, metaal en materiaal uit de natuur komen voorbij, Bij een aantal lessen is een model aanwezig.

In het cursusjaar is er een aantal momenten waarop je je werk kunt exposeren in het Eemhuis. Hoewel je in principe steeds werkt aan een eigen beeld of object, vinden we het werken in de groep belangrijk en waardevol. Er is aandacht voor een fijne, gezellige én productieve werksfeer waarbij cursisten elkaar kunnen helpen en tips uitwisselen. En er is altijd tijd voor een kopje koffie of thee.

Materiaal

De cursusprijs is exclusief materiaalkosten. De docent kan je vertellen wat praktisch is om aan te schaffen en waar je dat kunt doen. Een deel van het materiaal (zoals klei) koop je bij de docent.

Het werk wordt door ons afgebakken.

Praktische informatie

De cursus wordt gepland in een periode van 35 weken en bestaat uit 30 lessen mét docent en 5 bijeenkomsten zonder docent. In die 5 bijeenkomsten ben je, samen met je medecursisten, zelfstandig aan het werk.Alles wat je moet weten over beeldende kunstlessen bij ons

Welke materialen heb je nodig? Kunst, waar laat je het? Heb je een laag inkomen?

Laat je inspireren!

Neem een kijkje in een les

beeldhouwen & boetseren

Het werk van onze cursisten

laten we graag zien

Hoe boetseer je een portret?

Bekijk de korte clip van beeldhouwer Philippe Faraut

Veelgestelde vragen

Boetseren doe je over het algemeen met zacht, kneedbaar materiaal, zoals boetseerklei of boetseerwas (kinderen gebruiken (thuis) vaak plastiline). Na het boetseren wordt een beeld in onze oven afgebakken en desgewenst geglazuurd of beschilderd. Beeldhouwen is een langzamer proces. Hiervoor gebruik je vaak beitels en raspen, waarmee je vorm geeft aan een steen. Je ben langer bezig en werkt net zolang totdat je de definitieve vorm hebt. Daarna kun je nog afwerken door b.v. te gaan polijsten.

Als je begint met beeldhouwen en boetseren, hoef je niet gelijk zelf allerlei materialen aan te schaffen. Klei en steen zijn bij ons te koop en in de lokalen hebben we alle benodigde gereedschappen. In overleg met je docent, beslis je wat handig is om zelf aan te schaffen.

lees meer over materialen

In de lokalen van Scholen in de Kunst kun je gratis gebruik maken van steenhouwbokken en boetseerschijven en er is voldoende gereedschap aanwezig. Denk aan o.a. vijlen, raspen, zagen, kloppers en vuisten. Op de locaties Eemhuis en ICOON zijn ovens aanwezig.

 

Onze docenten

Toon meer docenten