Hou je van een energieke manier van dansen? Dan is Jazzdance precies wat je zoekt. Jazzdance is krachtig, expressief en zit vol energie. Typerend voor Jazzdance zijn de strakke kicks, snelle turns en vloeiend floorwork. Een uitdagende dansstijl voor energieke dansers!
Jazzdance is een dansstijl die is ontstaan uit Afrikaanse dans en later is beïnvloed door westerse dansstijlen, zoals klassiek ballet, showdans en moderne dans. Je herkent jazzdance aan het sterke ritmegevoel, de afwisseling tussen strakke en vloeiende bewegingen en de expressieve uitstraling. De jazzdance-techniek kenmerkt zich door het geïsoleerd bewegen van lichaamsdelen zoals hoofd, schouders en bekken en veel bewegingen met licht gebogen benen.
In videoclips, musicals en op TikTok zie je vaak bewegingen uit de jazzdance terug. Het is een stijl die altijd in beweging is, net als jij.
In de lessen staat dansplezier centraal. We starten de les met een stevige warming-up. Daarna volgen technische oefeningen, staand en op de grond. Je bouwt aan spierkracht, souplesse en uithoudingsvermogen. Zo word je sterker, leniger en zelfverzekerder.
Ook is er ruimte om te werken aan danscombinaties of een choreo. Je leert dansen met lef en werkt aan je eigen stijl.
Dus ben jij dol op dansen en niet bang om jezelf te laten zien? Doe dan mee en ontdek de power en stijl van jazzdance!
Woensdag Middag, Avond
Jongeren 12-18 € 260,00 (30 keer)
'Dansen is meer dan pasjes leren. Het is ook een verhaal vertellen en spelen met expressie'
“Ik ben begonnen toen ik twaalf jaar oud was. Ik zat op hockey, maar ik verzon altijd smoesjes om maar niet naar hockey te hoeven totdat mijn moeder zei: “Hockey is geen verplichting, je mag ook iets anders doen”. Via een omweg belandde ik uiteindelijk bij dansen en is het vuur gaan branden. Toch heeft het nog even geduurd voordat ik ook echt 100% ging dansen. Tijdens mijn studie filosofie en journalistiek ben ik er zelfs een jaar mee gestopt. Ik belandde toen wel in een minicrisis, want als ik niet “Kim de danser” ben, wie dan wel? Nadat een vriendin vroeg of ik kon invallen om een dansles te geven viel het kwartje definitief. Na mijn bachelor heb ik meteen auditie gedaan op de dansacademie en werd ik aangenomen.”
“Het geeft mij heel veel energie. De lessen hebben een vrij gestructureerde aanpak: eerst opwarmen, daarna stretchen en oefeningen en daarna pas de choreografie. Ik wil dat de cursisten een goede basis hebben en het moet goed voelen, want een goede techniek voorkomt dansblessures. Als de cursisten knowhow hebben, kunnen ze daarna met zelfvertrouwen dansen, genieten, zich mooi voelen en plezier hebben. Die druk om alles perfect te doen is er niet en voor een professionele danser als ik voelt dat als een verademing.”
“Ik wil weten van welke muziek, films en musicals mijn cursisten houden en wat hen nog meer inspireert. Daarna creëer ik mijn lessen rond wie zij zijn en wat zij willen doen. Ik wil een balans vinden tussen op een frisse manier met techniek omgaan en de cursisten langzaam, met kleine stapjes, uit hun comfortzone halen.”
“We repeteren niet voor een optreden, maar het is wel leuk om ergens naartoe te werken. Dus we zijn nu bezig met een door mijzelf bedacht concept om een korte choreografie te leren op muziek van Peggy Lee en daar een video van te maken. Ik wil dat iedereen zich lekker voelt tijdens het dansen, maar het is tegelijkertijd ook een mooie kans om te groeien, om uit je schulp te komen, te spelen met expressie en een verhaal te vertellen. Dus ik daag mijn cursisten wel uit om echte performers te worden.”
“Allereerst, ik kreeg een hele warme ontvangst. Ik kom vers van de academie, vol ideeën, en er werd direct heel positief gereageerd op mijn energie en enthousiasme. Wat mij ook opvalt is de oprechte interesse van iedereen. De lessen gaan verder dan de typische lessen waarin je pasjes leert en dat is het dan. Je gaat ook deel uitmaken van een community.”
• Kim is na haar afstuderen aan de dansacademie voor een poosje naar de VS vertrokken en heeft daar in diverse producties opgetreden als danseres.
• Kim en haar zus kunnen de cd ‘Vakantie met Bert en Ernie’ woord voor woord naspelen. En voor de nieuwsgierigen: Kim is Ernie.