Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Flamenco gevorderden, 21+ Flamenco beginners, 21+ Flamenco vergevorderden, 21+

Mogelijkheden

Type Groepsles
Leeftijd 21+
Docent Maria Jesus Adame Sanchez

Locaties

Eemhuis
Vrijdag
Avond

Prijs

Volwassen
€ 515,00 (35 lessen)

Bekijk alle mogelijkheden

Flamenco gevorderden, 21+

Dompel je onder in Spaanse sferen met een cursus flamenco! Deze Spaanse dansvorm is nog altijd populair bij velen en heerlijk om met passie te dansen.

Deze cursus is voor mensen die tenminste de beginnerscursus hebben gedaan. Er wordt tijdens deze cursus met live muziek gewerkt. Zo kan de techniek nog beter in praktijk worden gebracht. Een spannende cursus vol passie voor dans!

Met live muziekbegeleiding

Let op: sommige cursussen zijn vol. Je kunt je wel inschrijven voor de wachtlijst.

Onze docenten

Maria Jesus Adame Sanchez

Meer info

Maria Jesus Adame Sanchez

'Flamencodans geven is mijn roeping'

Kun je vertellen wat je raakt in deze dans?

“Flamenco is een dans die heerlijk is om te doen, maar het gaat ook om het uitdragen van een cultuur; flamenco is echt een manier van leven. Voor mij is het geven van deze danslessen mijn roeping. Flamencodans leren betekent een lange weg en kent een lange historie, ik vind het heel fijn dat ik deel uit mag maken van die traditie en cultuur. Flamenco is universeel erfgoed. Alles draait om het laten zien van je gevoelens en emoties, het is echt een creatieve dansvorm die goed bij mij past.”

Wat wil je graag overbrengen op je cursisten?

“Voor mij is het belangrijkste dat de cursisten voelen waar de flamenco over gaat, dat ze de feestelijke sfeer ervan ervaren. Flamenco vraagt van je dat je de bewegingen uit jezelf haalt. Dat de persoon in zichzelf het ritme en het gevoel naar boven halen die bij deze dans horen. Alles draait om expressie. Flamenco is echt één grote bron van emoties.”

Wat is jouw inbreng als docent?

“Lesgeven vind ik heerlijk. Ik houd ervan om te zien hoe de dansers zich ontwikkelen. Hoe ze komen tot de expressie van deze dans. Ik vind het ook mooi om de cultuur van flamenco over te dragen op de leerlingen. Deze dans vraagt om discipline en goede technieken, maar ik draai de les nooit routinematig af. De cursisten mogen me alles vragen, want deze dans gaat vooral om je gevoelens delen. Daarom is het belangrijk dat ik voor een prettige sfeer zorg waarin dat kan gebeuren.”

Waar krijg je zelf energie van tijdens het lesgeven?

“Van alles eigenlijk, ik kan me mijn leven niet voorstellen zonder flamencolessen. Ik hou ervan, ik ben er gek op. De meeste dansers komen al jaren naar deze lessen. Ze zijn een beetje familie geworden, we leven met elkaar mee in mooie en moeilijke tijden. Dat past ook heel goed bij de flamenco. En dat de les met livemuziek door Simon Duindam wordt begeleid, maakt het extra speciaal. We werken nu zo’n acht jaar samen en Simon begrijpt mij helemaal en voelt goed aan wat nodig is.”

Wist je dit al over María Jesus?

Zij wandelt graag door haar woonplaats Utrecht en geniet dan van alles wat gaat over kunst, cultuur, beeldhouwen en creativiteit.

Achtergrond

María Jesus groeide op in de Spaanse stad Sevilla waar ze aan klassiek ballet deed als jong meisje. Maar al snel werd ze gegrepen door de flamenco, de dans waar haar vader ook liefhebber van was. Ze studeerde flamenco aan de Universiteit van Sevilla en verhuisde dertig jaar geleden naar Nederland. Ze maakte lange tijd deel uit van een flamencodansgroep die geregeld optrad, onder andere in de Heineken Music Hall. Ze geeft les in Den Bosch, Utrecht en Amersfoort. 

Toon meer docenten