Cursusaanbod
stro2017-0317-IMGP7837.jpg
wij tokkelen op snaren!

Harp spelen

Alles wat je moet weten over HARP spelen in Amersfoort

Wil je harp leren spelen en ben je op zoek naar een gezellige muziekschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze harpleraren. Je kunt harp leren spelen in Amersfoort, Leusden of Soest. Bekijk de exacte locaties op onze kaart.

Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde harpleerlingen. Bekijk hier ons aanbod harples. Op deze pagina kan je met filters de harples zoeken die het beste bij jou past.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD harpLES

HARPles voor beginners

Wil jij graag harp leren spelen? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld een video van een harples bij Annemieke IJzerman of lees over de mogelijkheden voor samenspel of meespelen in een van onze orkesten. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Heb je een lager inkomen? Ook dan kun je harp leren spelen. Wij hebben een eigen studiefonds en voor kinderen is er het Jeugdfonds Cultuur. Lees alles over een mogelijke bijdrage aan het lesgeld.

HARPles voor kinderen

Uiteraard bieden wij ook harples speciaal voor kinderen aan. Afhankelijk van fysieke mogelijkheden kun je vanaf 6 jaar beginnen met harples. De eerste paar jaar wordt er (indien mogelijk) in kleine groepjes lesgegeven. Door dagelijks even te oefenen en positieve aandacht van de ouders leren kinderen snel. Waarom zou je kiezen voor harp?

Omdat er verhoudingsgewijs weinig mensen zijn die harp spelen, je bent dus best bijzonder; 
je bij het spelen van harp niet al je vingers hoeft te gebruiken; je pinken doen niet mee;
na een paar lessen kun je al wat mooie stukjes spelen; je hebt dus snel resultaat!; 
dankzij harpisten als Remy van Kesteren en Lavinia Meijer is de harp weer hot!; 
enne, de belangrijkste Nederlandse muziekprijs is vernoemd naar de harp: de Buma Gouden Harp, een oeuvreprijs voor een persoon die veel heeft betekend voor de Nederlandse muziek.

Een nieuwe harp is niet goedkoop. Gelukkig zijn er ook tweedehands harpen op de markt. Kijk maar eens op de site van De Zingende Snaar.

HARPles voor gevorderden

Speel jij al jaren harp, maar wil je nu op les in Amersfoort, Leusden of Soest? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk de cursussen die wij aanbieden voor gevorderde harpisten. De lessen voor gevorderden worden gegeven door een docent die ook jou nog genoeg kan bijleren.

Heb je vragen over harples, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over harples bij ons
Veel gestelde vragen over harples
Waar kan ik harp leren spelen?  

Gecertificeerde organisatie
     

Harp spelen cursussen