Cursusaanbod
Theaterfestival - Icoon - za. 3e en 4e voorstelling (c) HK (31).jpg
Wij staan graag op het toneel

Improvisatietheater

ALLES OVER IMPROVISATIETHEATER IN AMERSFOORT

Ben je op zoek naar de leukste theaterschool in Amersfoort? Dan ben je bij Scholen in de Kunst aan het juiste adres. Je bent van harte welkom bij één van onze professionele theaterdocenten. De meeste lessen vinden plaats in het Eemhuis (Amersfoort-centrum) en ICOON (Amersfoort-Vathorst). Kinderen kunnen ook terecht in onze vestigingen in Hoogland en Leusden. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor kinderen en gevorderde spelers.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD Improvisatietheater

Improvisatietheater (soms afgekort tot improv of impro) is een vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzinnen. Improviseren dus. Ze beginnen met maar enkele gegevens. Soms aangereikt door het publiek, soms door een regisseur. Gegevens zoals de locatie, het soort personage; de rest komt tijdens het spel. Denk aan het bekende televisieprogramma De Vloer Op. Een bekende vorm van improvisatietheater is theatersport, een vorm van theater waarbij, in plaats van voorstellingen, improvisatiewedstrijden voor publiek worden gehouden. In Amersfoort kun je hiervoor bij diverse amateurgezelschappen terecht.


IMPROVISATIETHEATER VOOR BEGINNERS

Lijkt het jou interessant, maar heb je nog nooit iets gedaan met improvisatietheater? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van De Vloer Op of De Lama’s en ontdek het plezier van improvisatietheater! Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Waarom zou je voor improvisatietheater kiezen?
● improvisatietheater staat niet vast, het is iedere keer anders;
● van improvisatietheater krijg je energie en je kunt er je energie in kwijt;
● het is veelzijdig: je hebt niet één vaste rol, maar kunt vele rollen spelen;
● improvisatietheater is ook uitermate geschikt voor teambuilding;
● improvisatietheater is een fijne uitlaatklep na een dag school of werk:
● improtheater zorgt voor een zelfverzekerder gevoel, omdat je beetje bij beetje je grenzen verlegt;
● theater is gezellig: je doet het samen met anderen en hebt veel plezier;
● er zijn ook mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters voorstellingen te bezoeken.


Je kunt als volwassene starten met een cursus Theatermix, waarbij je kennismaakt met vijf verschillende theatervormen: bewegingstheater, improvisatie, spelen in het hier en nu, theatersport en teksttoneel. Een uitgekiende kans om te ontdekken wat jou het meeste aanspreekt. Als je al weet wat je wilt, kun je natuurlijk direct starten in een specifieke theaterdiscipline. Bij iedere cursus werk je aan speltechniek en spelvaardigheden om alleen en samen met de groep een scène of een verhaal vorm te geven.
Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.


IMPROVISATIETHEATER VOOR KINDEREN

Voor kinderen zijn er toneel- en musicallessen, met volop ruimte voor improvisatie en eigen inbreng. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar (4-7 jaar), waarbij ook een blok toneel is ingebouwd. Iets oudere kinderen, vanaf 7 jaar, kunnen zich aanmelden voor Toneel en/of Musical. Er zijn veel cursusgroepen, ingedeeld op leeftijd. Voor getalenteerde theaterleerlingen vanaf 12 jaar is er binnen Scholen in de Kunst de School voor Talent Theater.

Aanvullend op het cursusaanbod kunnen kinderen in het voorjaar deelnemen aan het succesvolle theaterweekend KITS! op een mooie (buiten)locatie in de regio. Voor oudere kinderen is in de zomervakantie een gezellige Theaterweek o.l.v. de jonge theatermakers Thjum Arts, Levi Arts en Mike Nijstad. Voor beide activiteiten geldt: naast acteren, zijn er belangrijke rollen voor plezier en gezelligheid!


IMPROVISATIETHEATER VOOR GEVORDERDEN

Gevorderde spelers zijn bij ons aan het juiste adres voor theaterles in Amersfoort. Want hoe kort of lang je ook aan improvisatietheater doet, er is altijd een lesgroep die bij jouw niveau en voorkeur past. Onze docenten zijn zelf ook professionele spelers en theatermakers en kunnen je nieuwe speltechnieken aanleren.
Improvisatietheater wordt bij Scholen in de Kunst op drie niveaus aangeboden. Gevorderde cursisten gaan aan de slag met het inzetten van vernieuwende spelmogelijkheden en verdiepend spelen op de vloer. Er is veel ruimte voor het leren en ontwikkelen van verschillende spelkwaliteiten.
Heb je vragen over theaterlessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over improvisatietheater bij ons
Veel gestelde vragen over improvisatietheater

Gecertificeerde organisatie
     

Improvisatietheater cursussen