Cursusaanbod
SidK - Het land Nostalgia -doorloop 2 (c) Henry Krul  (39).jpg
Wij dansen tot we erbij neervallen

Moderne dans

ALLES OVER MODERNE DANS IN AMERSFOORT

Ben je op zoek naar een professionele én gezellige balletschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele dansdocenten. De lessen vinden plaats in het Eemhuis (Amersfoort-centrum) en ICOON (Amersfoort-Vathorst) . Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor volwassen en gevorderde dansers.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD MODERNE DANS

MODERNE DANS VOOR BEGINNERS

Houd je van dans, maar heb je nog nooit iets gedaan met moderne dans? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van een dansles van Hazel Ofner en ontdek de kracht van dans! Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen. Je kunt starten met een beginnersgroep Moderne dans, een combinatiecursus Klassiek ballet & moderne dans of oriëntatiecursus Ontdek dans, waarbij je kennismaakt met verschillende dansvormen. Een uitgekiende kans om te ontdekken wat jou het meeste aanspreekt. Anders dan bij klassiek ballet, gaat moderne dans gaat uit van de natuurlijke bewegingen van het lichaam: buigen, strekken, springen, zwaaien en vallen. Je leert danstechnieken aan, waarmee je je in dans goed kunt uiten. Plezier beleven staat voorop!

Waarom zou je voor moderne dans kiezen?
● moderne dans is veel vrijer dan klassiek ballet;
● van dans word je lenig: je spieren worden langer en soepeler;
● je hoeft niet op spitzen te dansen, maar lekker op blote voeten of sokken;
● er zijn geen strakke kleding voorschriften;
● moderne dans is al sport; je conditie gaat met sprongen vooruit;
● moderne dans is gezellig: je doet het samen met anderen, hebt plezier en beweegt veel;
● bij moderne dans kun je veel emotie in de dans leggen;
● er zijn regelmatig mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je leert veel over choreografie en je kunt je daar zelf ook in ontwikkelen;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters dansvoorstellingen te bezoeken.

Bij moderne dans draag je soepele kleding waar je je lekker in kunt bewegen en dans je op blote voeten of sokken. De dansdocenten kunnen jou hierover advies geven. Voor leuke danskleding kun je in Amersfoort terecht bij o.a. Firenze Dancewear, winkel voor dansbenodigdheden in Amersfoort.

Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.


MODERNE DANS VOOR KINDEREN

Voor kinderen zijn er diverse danslessen: klassiek ballet, moderne dans en hiphop. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar, (4 - 7 jaar), waarbij ook een blok dans is ingebouwd. Iets oudere kinderen kunnen zich aanmelden voor Kinderdans (5 - 7 jaar), Vanaf ongeveer 8 jaar kunnen kinderen doorstromen naar Moderne dans (8 - 12 jaar), waar ze aan een lange leerlijn kunnen werken. Weet je nog niet zeker welke dansvorm bij jou past? Dan kunnen kinderen terecht bij de danscursus Klassiek ballet & moderne dans, (8 - 12 jaar). Voor getalenteerde dansleerlingen vanaf 12 jaar is er binnen Scholen in de Kunst de School voor Talent Dans.


MODERNE DANS VOOR VOLWASSENEN

Beginners en gevorderde dansers zijn bij ons aan het juiste adres voor moderne dansles in Amersfoort. Want hoe kort of lang je ook danst, er is altijd een lesgroep die bij jouw niveau past. Onze docenten zijn zelf ook professionele dansers en kunnen je nieuwe bewegingen en choreografieën aanleren. Als je nog niet precies weet of moderne dans iets voor jou is, kun je het beste starten met een oriëntatiecursus, om te ontdekken of moderne dans bij jou past.
Scholen in de Kunst biedt moderne dans aan op alle niveaus. Je kunt kiezen uit uitsluitend moderne dans, ofwel een combinatiecursus moderne dans & klassiek ballet of moderne dans & jazz. Voor alle dansdisciplines hebben we beginnersgroepen en kun je tot op hoog niveau bij ons blijven doordansen.

Heb je vragen over danslessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over moderne dans bij ons
Veel gestelde vragen over moderne dans

Gecertificeerde organisatie
     

Moderne dans cursussen