Cursusaanbod
SidK - Het land Nostalgia -doorloop 2 (c) Henry Krul  (39).jpg
Wij dansen tot we erbij neervallen

Flamenco

ALLES OVER FLAMENCO DANSEN IN AMERSFOORT

Ben je op zoek naar een professionele én gezellige dansschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele dansdocenten. De flamencolessen vinden plaats in het Eemhuis, gelegen in het centrum van Amersfoort en op loopafstand van station Amersfoort CS. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek gevorderde dansers.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD Flamenco

FLAMENCO DANSEN VOOR BEGINNERS

Ben je gefascineerd door flamenco dans, maar heb je er nog nooit iets mee gedaan? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van Sara Baras en ontdek de passie van deze Spaanse dans! Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen. Je kunt starten met een beginnersgroep flamenco , waar je direct wordt ondergedompeld in Spaanse sferen! Al is het maar omdat er tijdens de lessen een flamencogitarist voor live muziek zorgt en de Spaanse dansdocent uit de bakermat van de flamenco afkomstig is: Andalusië. Je leert in de beginnersgroep de basisbewegingen van flamenco, zowel het voetenwerk als arm- en handtechnieken. Een cursus waarbij techniek, passie en plezier hand in hand gaan! We ontvangen mannen ook met open armen.

Waarom zou je voor flamenco dansen kiezen?
● flamenco dans je niet op de muziek, je bent deel van de muziek;
● tijdens het dansen maak je zelf ook muziek door krachtige stampbewegingen en klappen;
● flamenco dans is heel sierlijk en stijlvol; gracieuze hand- en armbewegingen zijn minstens zo belangrijk;
● je kunt in mooie, kleurrijke kleding dansen (als je dat wilt);
● bij flamenco moet je hard werken; je conditie gaat met sprongen vooruit;
● flamenco dansen is gezellig: je doet het samen met anderen;
● bij flamenco dansen kun je veel emotie in de dans leggen;
● er zijn regelmatig mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters dansvoorstellingen te bezoeken.


Je hoeft echt niet meteen een flamencorok en -schoenen aan te schaffen. Een stevige schoen met hak is vaak voldoende. En prettig zittende kleding, waar je lekker in kunt zweten. Flamenco is namelijk topsport! Kun je echt niet wachten om een leuke flamenco-outfit aan te trekken? Kies dan een rok waar je lekker in kunt draaien, zwieren en zwaaien. En trek speciale flamencoschoenen aan. De dansdocent kan jou hierover advies geven. Voor leuke danskleding kun je o.a. terecht bij Firenze Dancewear in Amersfoort of De Danswinkel in Hilversum. Bij speciale (online) shops vind je vaak een uitgebreider assortiment flamencokleding en –schoenen.
Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.


FLAMENCO DANSEN VOOR KINDEREN

Er is geen speciale flamencogroep voor kinderen, maar er valt bij Scholen in de Kunst genoeg te kiezen: klassiek ballet, moderne dans en hiphop. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar (4 / 7 jaar), waarbij ook een blok dans is ingebouwd. Iets oudere kinderen kunnen zich aanmelden voor Kinderdans (5-7 jaar). Vanaf ongeveer 8 jaar kunnen kinderen doorstromen naar een specialisatie: moderne dans, klassiek ballet of streetdance/hiphop. Voor getalenteerde dansleerlingen vanaf 12 jaar is er binnen Scholen in de Kunst de School voor Talent Dans.


FLAMENCO DANSEN VOOR VOLWASSENEN

Zin in een passionele, temperamentvolle dansvorm? In de cursus flamencodans waan je je in het zonnige zuiden… Onder begeleiding van een dynamische Sevillaanse dansdocent en een live flamencogitarist, dans je de sterren van de Spaanse hemel. Deze dansvorm is en blijft populair bij velen; niet alleen om naar te kijken, maar zeker ook om zelf te dansen!
Beginners en gevorderde dansers zijn bij ons aan het juiste adres voor flamenco dansles in Amersfoort. Want hoe kort of lang je ook danst, er is altijd een lesgroep die bij jouw niveau past, van beginner tot vergevorderd. Je kunt jarenlang bij ons blijven doordansen. Onze docenten zijn zelf ook professionele dansers en kunnen je nieuwe bewegingen en choreografieën aanleren.

Heb je vragen over danslessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over flamenco dansen bij ons
Veel gestelde vragen over flamenco

Gecertificeerde organisatie
     

Flamenco cursussen