Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Je kind wil graag sporten, op muziekles, streetdance, schilderen of aan theater doen. Is het lesgeld een probleem? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het fonds betaalt voor kinderen en jongeren tot 18 jaar (een gedeelte van) het lesgeld en eventueel de spullen zoals dansschoenen of de huur van een instrument. Zo kan jouw kind toch meedoen! 

De bijdrage vraag je aan via een tussenpersoon. Dat kan iemand op school, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam zijn. Als de aanvraag is ingediend, kan jouw kind vaak al binnen drie weken op les. De bijdrage wordt direct betaald aan Scholen in de Kunsten en verrekend met je lesgeld.  

KOM JE IN AANMERKING VOOR EEN BIJDRAGE?  
Je komt in aanmerking voor een bijdrage als je een inkomen op minimum niveau hebt. Dit betekent: € 1.537 netto voor eenoudergezinnen en € 2.195 netto voor tweeoudergezinnen. 

HOE WERKT HET?  
Stap 1. Vraag aan iemand op school, bij Stichting Leergeld, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of bij het sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor je kan doen. Weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Kom langs bij onze balie op de vierde verdieping in het Eemhuis. Bellen met onze klantenservice kan ook: 033 467 34 73. Wij helpen je graag op weg!  
Stap 2. De tussenpersoon hoort meestal binnen een week of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat aan jou weten. 
Stap 3. Als de aanvraag is goedgekeurd, kun je je kind inschrijven via de website van Scholen in de Kunst: www.scholenindekunst.nl. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld direct aan Scholen in de Kunst. Jij hoeft dan verder niets meer te doen, tenzij het lesgeld hoger is dan de bijdrage van het Jeugdfonds Cultuur. Je kunt dan in aanmerking komen voor een aanvulling van het Hanneke Delis Fonds van Scholen in de Kunst. Lees hiervoor verder bij Hanneke Delis Fonds
Stap 4. Jouw kind kan beginnen met les! 
 
VRAGEN? 
Neem contact op met Scholen in de Kunst, via 033 467 34 73 of klantenservice@scholenindekunst.nl  
Of loop langs bij de klantenservice op de vierde verdieping in het Eemhuis. 
Iedere vrijdag van 15.00-16.00 uur hebben we een speciaal spreekuur.
We helpen je graag!  

JEUGDFONDS
Helpdesk: Team Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht
Aanwezig: maandag t/m vrijdag, 9.00-12.30 uur en 13.30-17.00 uur
Email: utrecht@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06 14 32 29 08