Log in

Scholen in de Kunst is op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van

Medewerker Klantenservice

(3 á 4 dagen per week | 0,6 fte)

 

WAT GA JE DOEN?

Jij bent het gezicht van de organisatie. Je bemenst samen met twee collega’s de informatiebalie op de 4e etage van het prachtige Eemhuis. Je bent contactpersoon voor de klanten, cursisten en leerlingen van Scholen in de Kunst. Met jouw open en klantgerichte houding weet jij ons naar een nog hoger niveau te tillen.

Jouw verantwoordelijkheden bestaan uit een breed scala van werkzaamheden;
1. Je hoofdtaak is het verwerken van klantvragen, je geeft informatie over onze lessen en cursussen en je adviseert de klant hierin. Dit gebeurt per telefoon, email of in levende lijve aan de balie.
2. Je bent ook een belangrijke schakel in het inschrijfproces. Je verwerkt proeflesaanvragen en inschrijvingen in het cursistenadministratiesysteem en verzorgt de correspondentie naar de cursisten. Je stemt hierover af met de betreffende docent.
3. Je communiceert met de klant over uitval of uitstel van lessen/cursussen.
4. Tot slot draag je ook zorg voor een prettige en veilige klantomgeving op onze bruisende verdieping. Dit doe je bijvoorbeeld door het creëren van een fijne sfeer in beeld en geluid (achtergrondmuziek), het signaleren van ongewenste situaties, of in voorkomende gevallen BHV te verlenen.

Je werkt onder de verantwoordelijkheid van de teamleider klantenservice en je wisselt ervaringen en werkzaamheden met elkaar en de twee overige teamleden uit.

 

WIE ZOEKEN WIJ?

Word jij ook zo blij van tevreden klanten? Weet je klanten op een enthousiaste manier te adviseren? Sta je te popelen om een inschrijving zo snel en goed mogelijk te verwerken? En word je ook warm van onze mooie missie om deelname aan kunst en cultuur voor iedereen mogelijk te maken? Dan is dit de perfecte functie voor jou.

Jij hebt alles onder controle. Dit komt omdat je makkelijk kunt schakelen, het overzicht goed kunt bewaren en sterk bent in communiceren. In je werk ben je nauwkeurig en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.
Wat verwachten we verder van jou?
• Je hebt vergelijkbare werkervaring of een afgeronde MBO opleiding.
• Je draait je hand niet om voor het werken met Microsoft Office;
• Je hebt een flexibele en collegiale werkhouding;
• Het is een pré als je woonachtig bent in de regio Amersfoort.

 

WAT BIEDEN WIJ?

• Een hele fijne werkplek, in een kunst en culturele omgeving. En daarbij een enthousiast en gedreven team van professionals.
• Een afwisselende functie voor 60% baanomvang. We werken met een jaaruren systematiek, dus flexibiliteit in de werkuren is mogelijk. Werken in de vroege avonduren (tot 20.00 uur) en af en toe op zaterdag hoort erbij.
• Een tijdelijk contract voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging.
• Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Kunsteducatie, schaal 6, inschaling afhankelijk van passende werkervaring (min. 2261,- en max. 3081,-).
• De secundaire arbeidsvoorwaarden bevatten onder andere een eindejaarsuitkering (5%), studiefaciliteiten, goed pensioen, fietsplan, bedrijfsfitnessregeling en deelname met korting aan onze eigen cursussen.

 

INCLUSIEF EN DIVERS

Wij zijn een organisatie voor iedereen en waar we de grootste variatie aan mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, inspiratie en innovatie. We representeren graag vanuit onze interne organisatie onze missie om zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk te zijn voor zoveel mogelijk mensen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren!

 

SOLLICITEREN

We verwachten bij je sollicitatie in ieder geval een CV en daarnaast een motivatiebrief- of filmpje. Je kunt je sollicitatie tot en met 2 februari 2023 insturen naar: hr@scholenindekunst.nl t.a.v. Annette van der Ham (manager P&O).
Vragen kunnen gesteld worden aan froukjenvanderwal@scholenindekunst.nl, teamleider klantenservice.