Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

DE MUZIEKPROEVERIJ IS HELEMAAL VOL, JE KUNT JE HELAAS NIET MEER AANMELDEN!

ICOONtheater barst op zaterdag 1 april een middag lang uit zijn muzikale voegen, in het kader van de Kindermuziekweek. Met een Muziekmarkt en concerten speciaal voor kinderen van 6 t/m 10 jaar, laten de orkesten van Scholen in de Kunst zien hoe leuk het is om een muziekinstrument te bespelen. 

Tijdens de muziekmarkt heb je de gelegenheid om heel veel muziekinstrumenten uit te proberen. Hoe krijg je geluid uit een trompet? Hoe hou je een viool vast? Hoe voelt het om een harp te strelen? Je ontdekt het tijdens de muziekmarkt!

Er worden twee rondes voor de muziekmarkt georganiseerd. Verder geeft het Juniorenorkest een concert met het thema 'De wereld rond'. Het Jeugdorkest speelt als afsluiting de sterren van de hemel. Je kunt bij aanmelding opgeven aan welke rondes je mee wil doen.

Programma zaterdag 1 april
13.30 - 14.30 uur: Muziekmarkt ronde I
14.30 - 15.00 uur: Concert Juniorenorkest
15.00 - 16.00 uur: Muziekmarkt ronde II
16.15 - 16.45 uur: Concert Jeugdorkest

Meedoen is gratis
Heb jij een kind of kleinkind dat misschien wel op muziekles wil? Dan is de Muziekmarkt dé gelegenheid om kennis te maken met onze Muziekschool. Kijken, luisteren en meedoen kost namelijk niets. Ben jij enthousiast? Meld je dan snel aan, samen met je kind of kleinkind. Dan ben je verzekerd van een plekje. 

Meer muziek voor kinderen

ga je mee de wereld rond?

bekijk het filmpje

Bekijk onze orkesten & ensembles

Deelname is gratis voor muziekleerlingen

Bekijk onze instrumentale lessen

Welk instrument is jouw favoriet?

Kindermuziekweek: een landelijk initiatief

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 13 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren.

De Stichting Kindermuziekweek wil ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.

“Met de jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek geven wij de waarde van muziek door aan volgende generaties. Want muziek verbindt, van muziek word je blij en muziek maken kan altijd! Wij willen de maatschappij vrolijker, inclusiever en positiever maken, waarbij educatie een belangrijke rol speelt.”
Lees meer op de website van de landelijke Kindermuziekweek.

Logo Kindermuziekweek

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus