Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Het Eemhuis barst op zaterdag 13 april een middag lang uit zijn muzikale voegen. Met de Muziekmarkt laat Scholen in de Kunst zien hoe leuk het is om een muziekinstrument te bespelen. Ook is het mogelijk een concert te bezoeken. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Uiteraard zijn ouders en begeleiders ook welkom!

Tijdens de muziekmarkt heb je de gelegenheid om heel veel muziekinstrumenten uit te proberen. Hoe krijg je geluid uit een trompet? Hoe houd je een viool vast? Hoe voelt het om een harp te strelen? Je ontdekt het tijdens de muziekmarkt!

Er worden twee rondes voor de muziekmarkt georganiseerd. Verder geeft het Juniorenorkest een concert met het thema Energie. Het Jeugdorkest speelt daarnaast de sterren van de hemel.

Programma
12.30 - 14.00 uur: Muziekmarkt ronde I
14.00 - 14.30 uur: Concert Juniorenorkest
14.30 - 16.00 uur: Muziekmarkt ronde II
16.00 - 16.30 uur: Concert Jeugdorkest

Gratis
Kijken en meedoen kost niets. Ben jij enthousiast? Geef je dan op! Dat kan vanaf 22 maart a.s. op deze website. Dan ben je verzekerd van een plekje. En laat je ouders/verzorgers, broertjes, zusjes, vriendjes, buren, familie en klasgenootjes vooral niet thuis. Zij kunnen zich ook online aanmelden. Iedereen mag gratis naar binnen.

Datum: zaterdag 13 april 
Plaats: Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Tijd: 12.30 uur – 16.30 uur
Geschikt voor: kinderen, 6-10 jaar
Prijs: gratis toegang 
Meld je aan!  

Meer muziek voor kinderen

Krijg jij energie van Duron?

bekijk het filmpje

Bekijk onze orkesten & ensembles

Deelname is gratis voor muziekleerlingen

Bekijk onze instrumentale lessen

Welk instrument is jouw favoriet?

Kindermuziekweek: een landelijk initiatief

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 13 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren.

De Stichting Kindermuziekweek wil ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.

“Met de jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek geven wij de waarde van muziek door aan volgende generaties. Want muziek verbindt, van muziek word je blij en muziek maken kan altijd! Wij willen de maatschappij vrolijker, inclusiever en positiever maken, waarbij educatie een belangrijke rol speelt.”
Lees meer op de website van de landelijke Kindermuziekweek..

Logo Kindermuziekweek

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus