Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus


Zin in een leuke, gezellige zondagmiddag? Neem dan je kinderen zondag 15 oktober mee naar het Eemhuis! Daar zijn ze een hele middag creatief onder de pannen. Net als voorgaande jaren sluiten we de Kinderboekenweek ook dit jaar weer feestelijk af met een spetterend Kinderboekenfestival. 

Tijdens de Kinderboekenweek vieren we voor de tiende keer hét Kinderboekenfestival. Kom zondag 15 oktober naar de Bibliotheek het Eemhuis voor te gekke voorstellingen, interessante optredens van bekende kinderboekenschrijvers, spannende speurtochten, creatieve workshops en nog veel meer. Leuk voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Programma Kinderboekenfestival

 • Voorstelling Mijn huis is jouw huis 4-8 jaar
  De moeder van Pats woonde in haar eentje in een huisje bij de brug. Het was klein, maar groot genoeg. Toen werd ze verliefd op een man die van alles twee had. Twee oren en twee kinderen. ‘Mijn huis is jouw huis,’ zei de moeder van Pats. Niet lang daarna werd Pats zelf geboren. En daar bleef het niet bij; steeds meer bewoners betrekken een kamertje in het huisje bij de brug.

 • Voorstelling Spinder | 8-12 jaar
  Hidde vertelt in zijn dagboek dat hij in de geheime kelder van het huis een insectenlaboratorium heeft. Nu eist zijn broer Jeppe de kelder op. Een ware broederoorlog ontspint zich. 
 • Meespeelvoorstelling Een huis voor Harry | 4-8 jaar
  In deze intieme voorstelling zien we Harry; een tevreden huiskat die graag binnen is. De kinderen worden meegenomen in dit kleine, muzikale avontuur over het grote (on)bekende. Over het uitslaan van je vleugels. En het terecht komen op je pootjes
 • Marcel van Driel schrijver van Gamehelden en Bobbie Botjes
  Populaire jeugdboekenschrijver Marcel van Driel komt vertellen over zijn nieuwe boekenserie Game Helden en over hoe het is om schrijver te zijn. Hoe komt zo’n boek tot stand, hoe komt hij op ideeën?

 • Ouder- en kindcollege Ik voel, ik voel wat jij niet ziet
  Lang dachten mensen dat dieren geen emoties hebben. Inmiddels weten we beter. Maar wat voelen ze dan? Het is soms al knap lastig om andere mensen te begrijpen. Wat als je een olifant in de rouw bent? Een jaloerse aap? Een bange hond? Tijdens dit college gaan jullie op een verbazingwekkende reis door de hoofden van dieren. 

 • Creatieve workshops van Scholen in de Kunst
  Docenten Anouk van Deursen (dans), Kathelijn van Dongen (beeldend), Annette Verspoor (schrijven) en Abu Ali Swaleh (djembé) dagen alle kinderen creatief uit!  

 • Illustrator Sanne te Loo van Tintelvlinders en Pantoffelhelden 
 • Een rondleiding bij Kunsthal KAdE
 • Voorlezen door de VoorleesExpress
 • Speurtocht
 • En nog veel meer!

Het blokkenschema staat binnenkort online! 

Thema 2023: Bij mij thuis
Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Deze diversiteit vieren we dit jaar en we praten we over de verschillen en gelijkenissen. Hoe kan dat beter dan met boeken? Want ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod en daardoor stimuleren deze verhalen om het gesprek aan te gaan. Lees over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende huizen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

Je mist niets! 
Het Kinderboekenfeest is voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Kinderen en hun ouders kopen een polsbandje en kunnen daarmee de hele middag aan alle activiteiten deelnemen. Voorstellingen zijn meerdere keren op de middag te zien, zodat je niets hoef te missen!

Datum: zondag 15 oktober 2023
Plaats: Eemhuis, Eemplein 71-77, Amersfoort
Tijd: 13.00-17.00 uur
Prijs: € 10,- kinderen; € 5,00 volwassenen
Kaartverkoop: online via de website van de bibliotheek

 

 

 

Inspiratie opgedaan bij een schrijver?

Ga zelf op les! 

bekijk onze schrijfcursussen