Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Mogelijkheden

Type Muziek individueel
Docent Adriaan van der Louw
Locaties
Eemhuis ICOON Hoogland

Prijs

Kind
vanaf € 805,00 (35 x 25min)
Jongeren
vanaf € 805,00 (35 x 25min)
Volwassen
€ 962,50 (35 x 25min)

Je kunt je lesduur verlengen bij inschrijving, Per 5 min is dat € 161,- of € 192,50 op jaarbasis.

Euphoniumles

Het euphonium behoort, net als de bariton, tuba en de trombone, tot de koperen blaasinstrumenten. Deze instrumenten worden ook wel het groot koper genoemd. Het euphonium heeft een toon die overeenkomsten heeft met een baritonzanger.

Het euphonium is een veelzijdig instrument. Zowel in de klassieke muziek, de pop en jazz, en in de harmonie, fanfare en brassband komt het euphonium goed tot zijn recht.

Wanneer kun je beginnen met euphoniumles?

De docenten bekijken per individu of je fysiek in staat bent om euphonium te spelen. Win daarom goed advies in bij één van onze docenten en overleg wat de mogelijkheden zijn. Zij zullen je hierover goed adviseren.

Oefenen helpt

Euphonium spelen leer je natuurlijk niet alleen op les. We verwachten wel dat je thuis oefent aan de stukjes en de oefeningen die je op krijgt in de les. Hoelang je moet studeren krijg je te horen van je docent, hij geeft tips en aanwijzingen waarop je die week moet letten. Zeker in het begin is het fijn als ouders een oogje in het zeil houden, de docent zal hierover zeker contact houden met jou als ouder.

Wat kost euphoniumles?

De kosten van euphoniumles hangen af van de leeftijd van de leerling, het aantal minuten les dat je les wilt krijgen en de frequentie van de euphoniumlessen. De Muziekschool hanteert een standaard van 25 minuten les per week, waarbij je zelf lesminuten bij kunt kopen. De kosten daarvan zie je in het blok aan de linkerzijde. Een overzicht van de kosten vind je op de pagina met tarieven.

Extra samenspel

Wie bij Scholen in de Kunst muziekles volgt, mag daarbij kosteloos deelnemen aan ons samenspelaanbod. Dat is leuk, leerzaam en heel stimulerend! Door samen te spelen leer je onder andere om goed naar elkaar te luisteren, samen te ademen, samen te articuleren en goed op elkaar af te stemmen. Bovendien ontwikkel je je veel sneller en completer op je instrument. Daarom is er bij Scholen in de Kunst een samenspelaanbod voor elke leeftijd, voor elk niveau en in vele bezettingen.

Beginnende muziekleerlingen starten met samenspel bij de volgende samenspellessen:

> kinderen (6 tot 10 jaar) > Groepsles voor Beginners, muziek

> jongeren (10 tot 21 jaar) > Flexband Jong

> volwassenen (21+) > Flexband voor volwassenen

HAFA-korting voor leden van verenigingen

Ben je lid van een erkende HaFa-vereniging in de regio Amersfoort en wil je euphoniumles? Dan heb je recht op 35% korting op het lesgeld. Deze korting geldt voor cursisten van alle leeftijden. De speciale HaFa-tarieven vind je op deze pagina.

Als je je inschrijft, zie je de reguliere tarieven. Vermeld bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ van welke vereniging je lid bent. De HaFa-korting wordt vervolgens verrekend op het factuurbedrag.

Nog vragen?

Je kunt altijd contact met onze klantenservice opnemen om te overleggen of een vraag te stellen.

Onze docenten

Adriaan van der Louw

Meer info

Adriaan van der Louw

'Goed leren spelen en er tegelijk plezier aan beleven'

Wat voor docent ben je?

“In de lessen vind ik het belangrijk dat de inhoud goed aansluit op de cursist. Ik geloof niet zo in vaste lespakketten, maar probeer goed te luisteren wat iemand wil leren. Bij de een let ik wat meer op de ademhaling, terwijl de andere cursist bepaalde technieken met de tong onder de knie wil krijgen. Daarin ben ik heel flexibel. Ze moeten het wel leuk blijven vinden uiteraard.”

Hoe zorg je ervoor dat cursisten met plezier naar de les komen?

“De lessen bestaan uit een gemixt repertoire. Daarbij werkt het heel prettig als een cursist eigen wensen en ideeën heeft. Wanneer iemand graag moderne filmmuziek wil leren spelen, ga ik daarnaar op zoek. Ik pas de les zo aan dat iemand echt goed de trombone of bariton leert spelen en er tegelijkertijd ook plezier aan beleeft.”

Hoe motiveer jij cursisten als het een beetje tegenzit?

“Zelf heb ik veel geleerd door samenspel, je leert hoe je zelf nog beter wordt door samen mooie klanken te maken. Dus als een cursist zit te stoeien en bepaalde stukken lastig vindt, speel ik vaak even mee. Dat motiveert. Ik laat niemand zwemmen, maar zie het als uitdaging om iets te bedenken waardoor een bepaald muziekstuk wel lukt. Dat werkt heel motiverend en zo komt ook het spelplezier vaak weer terug.”

Waar haal je energie uit bij het lesgeven?

“Als docent is er niets leukers om te merken dat iemand thuis heeft geoefend en ineens een bepaald muziekstuk onder de knie heeft. Ik vind het heel fijn om te merken dat iemand ineens zonder moeite iets kan spelen.”

Bij Scholen in de Kunst bestaan veel samenspelmogelijkheden, is dat van belang?

“Dat is superleuk én belangrijk. Ik speelde al op jonge leeftijd bij een bigband; die lichte en wat meer vrije muziek past goed bij me. Zo leerde ik dat je met zo’n 17 musici toch als één geheel kunt klinken. Zo ontdek je dat je mooi met elkaar verweven kunt raken. Het is daarbij ook tof om ergens naartoe te gaan om te spelen. Ik heb in de diverse Jeugdorkesten waarin ik speelde veel mooie ervaringen opgedaan.”

Wist je dit al over Adriaan?

Adriaan is een skifanaat. Hij heeft ooit op één dag honderd kilometer geskied met een topsnelheid van 107 kilometer per uur.

Achtergrond

Adriaan van der Louw is vaste trombonist bij het Fanfarekorps Nationale Reserve van Defensie. Hij geeft ruim tien jaar les bij verschillende verenigingen en drum- en showbands. Adriaan studeerde Trombone aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en was toen een van de prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. Hij begon ooit bij het Hofstads Jeugdorkest en maakte daarna deel uit van het JeugdOrkest Nederland en het Nationaal Jeugdorkest, waar hij stukken van Mahler en Bruckner speelde. Hij speelde ook bij het Young Trombone Collective. 

Toon meer docenten