Log in

Mogelijkheden

Type Muziek individueel
Leeftijd
6-20 jaar 12-20 jaar 21+ jaar
Docent Rebecca Fransen
Locaties
Eemhuis ICOON Hoogland

Prijs (ind)

Kind
€ 915,00 (35 x 30min)
Jongeren
€ 915,00 (35 x 30min)
Volwassen
€ 922,00 (35 x 25min)

Je kunt je lesduur verlengen bij inschrijving, Per 5 min is dat € 153,- of € 184,- op jaarbasis.

Contrabasles

Van de strijkinstrumenten is de contrabas de grootste. Met zijn prachtige zware klank is hij de steun van bijna elk orkest. Maar ook in combo's is vaak een bas te vinden.

OVER CONTRABASLES

Omdat Scholen in de Kunst beschikt over zeer kleine contrabassen, kan een leerling al vanaf 7 jaar op dit instrument beginnen met contrabasles.

Het lesgeld voor strijkinstrumenten is hoger dan voor de overige instrumenten in verband met de langere lestijd. Dit geldt niet voor volwassenen.

OEFENEN HELPT

Natuurlijk hoort dagelijks oefenen bij het leren bespelen van een instrument. Het is belangrijk dat je elke dag even speelt en naarmate je wat verder bent, wordt dat wat langer. Hoe heerlijk is het om al meteen muziek te kunnen maken! Voor kinderen is het een goed hulpmiddel een vaste tijd per dag te reserveren. Positieve aandacht van de ouders of omgeving werkt zeer stimulerend! Hoe je kunt oefenen en hoe lang wenselijk is hoor je van je docent.

NOG VRAGEN?

Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice om te overleggen of een vraag te stellen.

alles wat je moet weten over muziekles bij ons

Wat kost muziekles? Kan ik een instrument huren? Heb je een laag inkomen?

Laat je inspireren!

Bijzonder: contrabas met zang

james oesi speelt bass trip van vasks

Docent Rebecca Fransen

speelt een stuk van Guillermo Lagos

Samenspel & orkesen

gratis als je bij ons muziekles hebt!

Veelgestelde vragen

De contrabas is een veelzijdig instrument, met een machtige, diepe klank. Natuurlijk kun je er klassieke muziek mee spelen, dan zul je meestal de strijkstok gebruiken. Maar de contrabas wordt ook veel met de vingers bespeeld, door de snaren te tokkelen of te ‘plukken’. Dat zie je veel in de pop- en jazzmuziek. In het algemeen is de contrabas een typisch samenspelinstrument. Dus als je graag in een bandje of orkest wil spelen, is de contrabas een goede keuze.

De contrabas is een fysiek instrument. Het is groot, zwaar en je moet stevig spelen om er een geluid uit te krijgen. Dat voelt in het begin wat onwennig, zeker wanneer je eerst basgitaar hebt gespeeld. Naarmate je meer speelt, krijg je echter meer kracht in je handen en wordt het makkelijker. Regelmatig oefenen helpt, dat geldt eigenlijk voor elk instrument.

Ja, dat kan uiteraard. De belangrijkste verschillen zijn dat een contrabas geen fretten heeft, het kost in het begin meer moeite de goede toon te ‘vinden’. Dat doe je met je gehoor. Daarnaast kun je op een contrabas ook strijken, dat is een heel andere techniek, die je zult moeten leren.

Onze docenten

Rebecca Fransen

Meer info

Rebecca Fransen

Toon meer docenten