Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Mogelijkheden

Type Groepsles
Bekijk alle mogelijkheden

Peuterkunst

Heb jij een peuter of dreumes, die dol is op klussen, kleuren, kliederen of kneden? Dan hebben we een leuke cursus voor jullie. Peuterkunst is dé cursus waar je samen met je kleintje(s) de magische wereld van kunst en creativiteit kunt ontdekken. Geschikt voor vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere begeleiders!

Stations

Er wordt speels gewerkt in een atelier met verschillende ‘stations’. Er is, bijvoorbeeld een verfstation, een plakstation of een kleistation. Het kind kiest zelf het station en wordt op een ongedwongen manier geprikkeld om op onderzoek te gaan.

De docent

Onze docent is er om te observeren en aan te moedigen. Ze daagt de kinderen uit, introduceert nieuwe materialen, stelt vragen en creëert groepjes waarin de kinderen samenwerken. Op deze manier leert jouw kind, door middel van creatieve expressie, de wereld om hen heen beter begrijpen.

Jouw rol

Als volwassen begeleider ben je de assistent van jouw kleine kunstenaar. De docent deelt inzichten over hoe je kunt ondersteunen en faciliteren (zonder te sturen), en wijst je op ontwikkelingen die je misschien zelf nog niet had opgemerkt.

Sporenboekje

Tijdens de cursus houd je een Sporenboekje bij, waarin je ontdekkingen, ideeën en leuke uitspraken kunt noteren. Zo heb je aan het eind een persoonlijk verslag van een boeiende ontdekkingstocht.
Je hoeft voor deze cursus niets mee te nemen: wij zorgen voor alle materialen, incl. notitieblokje. Kom gewoon lekker met je peuter om samen te schilderen, knutselen en de wereld van de kunst te verkennen!


Onze docenten

Toon meer docenten