Cursusaanbod
Tekenen en schilderen jongeren_banner pijlerpagina

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Je kind wil graag sporten, op muziekles, streetdance, schilderen of aan theater doen. Is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur (voorheen Jeugdcultuurfonds) helpt! Het fonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar de contributie/het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. Zo kan je kind meedoen!

Je kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. Als de aanvraag ingediend is, kan het kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar het kind op les gaat. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per fonds / gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de websitepagina van het fonds bij jou in de buurt: www.jeugdfondssportencultuur.nl

Hoe werkt het?
Stap 1: Vraag aan de juf of meester op school, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of bij het sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor je kan doen. 
Stap 2: De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Dat gaat heel gemakkelijk online.
Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen één tot drie weken of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat weten.
Stap 4: Als de aanvraag goedgekeurd is, kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dans– of muziekschool of andere organisatie waar je kind op les wil. Wij betalen de contributie / lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Vragen?
Neem contact op met:
Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur Utrecht
06 54 65 79 69 (maandag, dinsdag, donderdag)
utrecht@jeugdfondscultuur.nl
www.jeugdfondssportencultuur.nl