Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Heb je al eens gehoord van de WijkJury? Een prachtig initiatief om bewoners uit een wijk kennis te laten maken kunst en cultuur in eigen stad. Wij hadden de eer om de WijkJury Amersfoort al twee keer te mogen verwelkomen!

Op 9 juni kregen de leden van de WijkJury een rondleiding in het Eemhuis, luisterden ze naar een pianoconcert van een leerling en namen ze een kijkje in de Productieklas Theater. 

Op 20 september ontving theater- en musicaldocent Niki Romijn de nieuwe WijkJury (de leden wisselen ieder seizoen) in één van haar lessen. De leden van de Wijkjury deden enthousiast mee en hadden na afloop een nagesprek met de docent. Centraal in het gesprek stond hoe je je kunt openstellen en het belang van de vraag 'Waarom zie ik wat ik zie?'. Een vraag die eigenlijk veel interessanter is dan de meestal gestelde vraag 'Wat vind ik van wat ik zie?'.

Beeld ui t een theaterles    Volwassenen in een theaterles


Meer over de wijkjury

De WijkJury is een groep van verschillende Amersfoorters die één ding gemeen hebben: ze gaan (bijna) nooit naar theater of naar een museum. Een jaar lang gaan ze dat wel doen, tenminste één keer per maand, onder de bezielende begeleiding van Rinske Bouwman. Na afloop van een voorstelling of tentoonstelling, gaat de WijkJury in gesprek met acteurs of makers en bespreken ze hun ervaringen met elkaar. Al deze ervaringen verzamelen ze in een reportage. De leden van de WijkJury leren samen te kijken, meningen te vormen over kunst en ontdekken hun eigen visie op kunst.

Aan het eind van het cultureel seizoen kiest de WijkJury Amersfoort haar favoriet onder de titel 'De Keuze van de WijkJury'.

De WijkJury is een door Adelheid Roosen geïnitieerd project waarmee we het theater en de musea van Amersfoort nog diverser en leuker willen maken dan het al is. In Amersfoort wordt de WijkJury georganiseerd vanuit Stichting de Bühne, ook bekend van Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus