Workshop 3 Theater Op Basis Van Verhalen Van Mensen Met Dementie Foto Rombout

15:15 TimeSlips verhalen door mensen met dementie

In de workshop maak je kennis met TimeSlips: een manier om verhalen te maken met mensen met dementie. Het startpunt is hierbij de fantasie en niet het geheugen. Kees Deenik vertelt waarom het werken vanuit fantasie goed past bij mensen met dementie.

Vanuit deze verhalen hebben we een voorstelling gemaakt in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis met o.a. mantelzorgers en vrijwilligers. In de workshop neemt theatermaker Lina Borsten je mee in het maakproces van een voorstelling waarbij ervaringen met dementie en TimeSlips-verhalen het uitgangspunt vormen.

Meer over Lina Borsten 

Ik ben Lina Borsten, theatereducator. Ik maak voorstellingen en educatie en geef les aan allerlei doelgroepen. Ik heb een grote voorliefde voor kunsteducatie en theater. Via deze weg komen mensen op een speelse manier in aanraking met belangrijke thema's in het leven en bovenal geloof ik dat het luisteren naar elkaars verhalen verbindt.

Lina Borsten

 

Meer over Kees Deenik

Kees Deenik was 27 jaar huisarts in Capelle aan den IJssel. Daarnaast heeft hij altijd een leven in het theater gehad als regisseur en dramaturg. Maken en ontdekken en daar je stempel op drukken. Met een nieuwsgierige blik naar de wereld en wat daarin mogelijk is.

Kees Deenik

Direct inschrijven

Naar programma