Dans Met Mensen Met Parkinson

14:20 Dans met mensen met Parkinson

Christoph Eberl en Nelse van Heurck van New Choreographic Design hebben op een locatie van Lyvore in Amersfoort gedanst met mensen met Parkinson. Diverse onderzoeken wijzen uit dat dans de symptomen die de ziekte met zich meebrengt, kan verlichten. Je gevoel voor evenwicht wordt beter, je lijf wordt soepeler en dansen is een uitlaatklep voor emoties en het geeft veel plezier en levenslust. Binnen Beter van Kunst hebben we dit voor het eerst in Amersfoort mogelijk gemaakt.

 

Meer over New Choreographic Design 

NewChoreographicDesign ziet kunst als een tool, waarmee mensen meer over zichzelf kunnen leren en waarbij er mogelijkheden worden gecreëerd om zowel op lichamelijk als geestelijk vlak te ontwikkelen en te ontplooien.

Christoph Eberl en Nelse van Heurck, het team van New Choreographic Design, beperken zich daarom niet tot een specifieke doelgroep, het uitgangspunt is openheid.Dat geeft de mogelijkheid om verschillende en diverse mensen te verwelkomen. Ze noemen het een universele aanpak die elke mens ziet als een volwaardig lid van de danswereld. Deze danser verschilt misschien fysiek, sociaal of geestelijk van de ander, maar we zien en ervaren deze verschillen niet als beperkingen. Vanuit ieders unieke bewegingspatroon ontstaat een gezamenlijke dans.

Direct inschrijven

Naar programma