Log in

STAGEOPDRACHT ADMINISTRATIEVE ORGANISATIE | INTERNE CONTROLE

Scholen in de Kunst ondersteunt en verzorgt kunst- en cultuureducatie in Amersfoort, Leusden en Soest. Wij hebben behoefte aan een actuele beschrijving van de administratieve processen en de interne controle (AO/IC).

OPDRACHTOMSCHRIJVING

Beschrijf de huidige administratieve processen, inclusief interne controle maatregelen als basis voor betrouwbare informatievoorziening. Er is ruimte voor mogelijke verbetervoorstellen vanuit jouw onderzoek. Je baseert dit op relevante actuele theorie.

Door middel van literatuuronderzoek en interviews verkrijg jij de benodigde gegevens.

Het opstellen en actualiseren van de administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) begint bij het eenduidig beschrijven van de bedrijfsprocessen. Vervolgens ga je relaties leggen tussen deze processen en de aanwezige bedrijfsinformatie. Denk hierbij aan taken, bevoegdheden, verantwoordelijkheden, wet- en regelgeving, formulieren, risicobeheersmaatregelen, schema’s en documenten.

Naast het beschrijven van de administratieve organisatie is ook de interne controle/beheersing van essentieel belang. Door consequent controles uit te voeren wordt onze organisatie beter beheersbaar en kan de betrouwbaarheid van onze informatievoorziening worden gegarandeerd. Bij de interne controle ligt de nadruk op belangrijke controle items als juistheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie.

TAKEN

Tijdens jouw stage/afstudeeropdracht ga je aan de slag met het onderzoeken van de volgende taken:

 • Het in kaart brengen van alle administratieve processen
 • Het leggen van koppelingen en relaties
 • Het vastleggen van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden (bijv. via RACI model)
 • Het koppelen met normen, wet- en regelgeving
 • Het continu verbeteren door middel van interne controle
 • Het signaleren, registreren, beoordelen, monitoren, sturen en analyseren van risico’s en corrigerende en preventieve maatregelen
 • Kortom: super leerzame en uitdagende activiteiten om te onderzoeken tijdens jouw stage.

WIE ZIJN WIJ?

Scholen in de Kunst is het kunstencentrum voor de regio Amersfoort, met vijf locaties in de gemeenten Amersfoort, Leusden en Soest. Met een kern van kunstprofessionals in vaste dienst, aangevuld met een schil van freelance docenten en medewerkers, vormen wij een solide netwerkorganisatie. Het accent ligt hierbij op cultuuronderwijs, kunsteducatie, talentontwikkeling en (amateur)kunst in de samenleving. De visie van Scholen in de Kunst is om hét platform voor cultuureducatie en participatie in de regio te zijn. Met oog voor continuïteit, kwaliteit en innovatie.

WIE ZOEKEN WIJ?

Scholen in de Kunst is op zoek naar een stagiair/afstudeerder met interesse en kennis in financiën en interne controle met een zelfstandig werkvermogen.

Je bent een gemotiveerde student in de eindfase van een HBO opleiding richting Accountancy of Controlling met:

 • Goede sociale vaardigheden, een gezonde dosis humor, kritisch, informeel, eerlijk en direct
 • Affiniteit met het opstellen van AO/IC beschrijvingen
 • Affiniteit met IT
 • Interesse in kunst en cultuur.

WAT BIEDEN WIJ?

 • De mogelijkheid om in korte tijd veel ervaring op te doen met inkoop, verkoop en planning in de culturele sector bij een organisatie die verantwoordelijk is voor cultuureducatie in de regio Amersfoort.
 • Begeleiding intern door onze hoofd financiële administratie en extern door een business controller in een periode dat de accountant de wettelijke jaarrekeningcontrole voorbereid. Jouw werkzaamheden zijn mede ten behoeve van deze controle.
 • Jouw AO/IC (administratieve organisatie en intern controle) wordt een belangrijke management tool voor SidK. Een goede AO/IC zorgt er namelijk voor dat SidK op operationeel, tactisch en strategisch niveau in control is.
 • Ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid.
 • Een passende stagevergoeding.
 • Aanvang en duur van de stage wordt in overleg bepaald.

INFORMATIE EN REAGEREN

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Annette van der Ham (manager P&O), hr@scholenindekunst.nl 

Je kunt reageren met een CV en een motivatiebrief. Deze kun je sturen aan Annette van der Ham (manager P&O) via hr@scholenindekunst.nl 

Ervaring en kennis passend bij de functie is bepalend voor de selectieprocedure. We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie en streven naar een diverse samenstelling van ons team. Woonachtig in de regio Utrecht/Amersfoort is een pré.

INCLUSIEF EN DIVERS

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie aan mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, inspiratie en innovatie. We representeren graag vanuit onze interne organisatie onze missie om zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk te zijn voor zoveel mogelijk mensen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren!

 

 

Interesse in deze functie? 

stuur een mail