Cursusaanbod
Sidk Diversiteit (C) Henry Krul (9)

Projectadministrateur

Wegens uitbreiding van het team administratie zijn wij op zoek naar een:  

 

projectadministrateur
 (60% baanomvang)

 

WAT GA JE DOEN?

Binnen Scholen in de Kunst wordt naast eigen inkomsten uit activiteiten ook gewerkt met gemeentelijke, provinciale en landelijke (meerjaren)subsidies voor kunst- en cultuuronderwijs. Dit betekent dat zowel inhoudelijk als financieel verantwoording afgelegd moet worden aan de subsidieverleners. De projectadministrateur vormt een belangrijke spil in het registreren, beheren en controleren van de financiële gegevens en processen binnen de projecten.


• Je bent (mede)verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van de projectenadministratie van Scholen in de Kunst en specifiek ben je betrokken en bij de financieel-administratieve processen binnen het domein NEOS.


• Je zorgt voor een efficiënte en professionele verwerking van de verkoop- en inkoop(uren)facturen binnen de projecten. Denk hierbij aan het uitkeren van gelden aan schoolbesturen, het boeken van binnenkomende subsidies en projectkosten op de juiste projecten/grootboeknummers en het zorgen voor aansluiting tussen de financiële administratie en de vele projectbegrotingen die NEOS kent. Je werkt daarvoor intensief samen met de inhoudelijke budgethouders.


• Je draagt mede zorg voor een efficiënte totstandkoming van rapportages, overzichten en verantwoordingsdocumenten ten behoeve van de planning & control producten (begroting, managementrapportages en jaarrekening) en externe stakeholders (bv fondsen en gemeenten).


• Je signaleert tijdig knelpunten en risico’s op administratief gebied met betrekking tot de activiteiten en projecten en levert hierover gevraagd en ongevraagd advies aan de projectleiders/budgethouders.


• Je weet complexe financieringsstromen inzichtelijk te maken en te vertalen naar een heldere en leesbare administratie.


• Je werkt samen binnen een klein team administratie (4 personen) en ondersteunt elkaar met taken en projecten. Je werkt met elkaar aan een efficiënte en professionele inrichting van de interne administratie en overige vraagstukken die de administratieve organisatie raken.

 

WIE ZOEKEN WIJ?

• Je hebt een ruime ervaring als projectadministrateur en je weet dit te vertalen naar een efficiënte opzet binnen Scholen in de Kunst.
• Je werkt en denkt op minimaal een MBO (+) niveau. Je hebt een afgeronde financieel/administratieve/boekhoudkundige opleiding.
• Kennis van het softwarepakket AFAS is een pré, je weet hierin goed de weg te vinden en kunt gebruikmaken van de uitgebreide mogelijkheden van het pakket. Je kunt ook uitstekend met Excel omgaan.
• Je bent een teamplayer en verbinder die vanuit verschillende rollen samen aan een sterk Scholen in de Kunst bouwt;
• Je beschikt over een ‘hands-on’ mentaliteit, werkt servicegericht en streeft naar continue verbetering van processen.
• Je beschikt over een goed analytisch vermogen. Je bent in staat om uit een veelheid van informatie problemen en risico’s te onderkennen, mogelijke oorzaken op te sporen en conclusies te trekken. Je bent doortastend, neemt verantwoordelijkheid en ziet toe op het maken van heldere afspraken. Daarbij schroom je niet om anderen aan te spreken op het nakomen ervan;
• Initiatiefrijk, accuraat, klantgericht en resultaatgericht zijn competenties die bij jou passen;
• Je hebt affiniteit met de culturele sector/kunsteducatie en je kijkt er naar uit je steentje bij te dragen aan de missie van Scholen in de Kunst.
• Woonachtig in Amersfoort of directe omgeving is een pré.


WAT BIEDEN WIJ?

• Een dynamische en verantwoordelijke functie in een bruisende omgeving, op een prachtige centrale plek in Amersfoort, het Eemhuis. Met veel ruimte voor eigen initiatief en inbreng.
• Het betreft een functie in schaal 8 van de CAO Kunsteducatie (fulltime salaris min € 2592,- max € 4064,- bruto, ex. 8% vakantie- en 5% eindejaarstoeslag. Inschaling binnen schaal 8 geschiedt op basis van relevante werkervaring.
• De secundaire arbeidsvoorwaarden bevatten onder andere studiefaciliteiten, collectieve zorgverzekering, fietsplan, bedrijfsfitnessregeling en deelname met korting aan onze eigen cursussen.
• De werkdagen en werktijden zijn flexibel in te delen. We werken met een jaaruren systematiek, bij een fulltime functie is dit 1656 uur. Thuiswerk (gedeeltelijk) behoort tot de mogelijkheden.
• Een enthousiast en gedreven team van professionals.
• Een contract voor één jaar in eerste instantie, bij wederzijdse overeenstemming daarna om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

 

Inclusief en Divers

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie aan mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, inspiratie en innovatie. We representeren graag vanuit onze interne organisatie onze missie om zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk te zijn voor zoveel mogelijk mensen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren!

 

Solliciteren

Geïnteresseerden sturen vóór 9 maart een motivatiebrief voorzien van cv per e-mail naar Annette van der Ham (manager P&O), via hr@scholenindekunst.nl.

Vragen kunnen gesteld worden aan Annette of aan Niels Veenhuijzen, directeur-bestuurder via directie@scholenindekunst.nl .