Cursusaanbod
Sidk Diversiteit (C) Henry Krul (9)

Medewerker PR & Communicatie

NEOS is een onafhankelijk expertisecentrum voor cultuuronderwijs. Met advies, programma’s, trainingen en netwerkactiviteiten, versterken wij scholen en organisaties uit Amersfoort en omgeving in hun culturele aanbod voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Binnen op maat gemaakte trajecten begeleiden we onze klanten in het verbeteren van cultuuronderwijs, met als streven dat zij na afloop van onze samenwerking grotendeels zelf de regie kunnen voeren. In de uitvoering werken we hierbij samen met culturele aanbieders. NEOS valt formeel onder Stichting Scholen in de Kunst, maar opereert onafhankelijk, voert een eigen naam en werkt transparant vanuit een eigen visie en missie.

NEOS bereikt in de stad Amersfoort circa 45 basisscholen en 20 scholen voor voortgezet onderwijs en heeft een nauwe samenwerkingsrelatie met MBO Amersfoort. In Leusden bedient NEOS alle 14 basisscholen.

 

WIJ ZOEKEN EEN
Medewerker PR & communicatie
(2 dagen per week | 0,4 fte)

 

WAT GA JE DOEN?

De medewerker PR en communicatie is verantwoordelijk voor de PR en communicatie met betrekking tot de activiteiten van NEOS, experts in cultuuronderwijs. Uitgangspunt bij de werkzaamheden is een duidelijke profilering van de relatief nieuwe organisatie en het zichtbaar maken van de vele activiteiten die NEOS initieert en uitvoert.

Je weet het kleine nieuws groot te maken door verslag te leggen van activiteiten in scholen en wijken, bijvoorbeeld d.m.v. interviews met betrokkenen. Je verdiept je in de diverse wijkmedia en benut deze door specifieke wijkactiviteiten via deze media onder de aandacht te brengen van wijkbewoners.
Je weet diensten en programma’s van NEOS te vermarkten via aansprekende posters, persberichten, flyers en brochures. Je werkt hierbij samen met onze freelance vormgever.

 

WIE ZOEKEN WIJ?

Adviseur: je adviseert de afdeling door je brede kennis en ervaring op het gebied van PR en communicatie met het team te delen. Je bent een goed luisteraar, weet de juiste vragen te stellen, bent betrokken bij inhoud en proces en kan de wensen van het team vertalen naar concrete PR-acties.
Aanjager: je neemt initiatief, haalt informatie op bij collega’s, verzamelt nieuwsitems, en zorgt er voor dat NEOS regelmatig in het nieuws verschijnt.
Netwerker: je bent in staat je snel het Amersfoortse culturele en onderwijsveld eigen te maken en contacten te leggen met (brede) scholen, culturele aanbieders, kinderopvangorganisaties et cetera.
Eindredacteur: je bent eindredacteur van onze website, vult deze met content in overleg met de adviseurs cultuuronderwijs, voert redactie over social media berichten en plaatst deze.
Beheerder beeldbank: je legt een overzichtelijke beeldbank aan waar adviseurs van NEOS uit kunnen putten en beheert deze. Je werkt hierbij samen met freelance fotografen die bekend zijn met NEOS.

Je hebt affiniteit met kunst en cultuur in verschillende domeinen als (brede) scholen, kinderopvang en welzijn. Je hebt een relevante Hbo-opleiding, bijvoorbeeld communicatie, journalistiek of vergelijkbaar. Je wordt enthousiast van buiten de kaders denken en een creatieve aanpak van cultuuronderwijs en weet dit zichtbaar te maken in de stad. Je draait je hand niet om voor het werken met een CMS systeem en Microsoft office.

 

WAT BIEDEN WIJ?

• Een afwisselende en uitdagende baan met veel variatie. Je werkt 16 uur per week.
• Een functie van 1 januari 2022 tot en met december 2022. Bij gebleken geschiktheid is er uitzicht op verlenging van de werkzaamheden.
• Je werkt in loondienst of op freelance basis. Het salaris is conform cao Kunsteducatie schaal 8 (minimaal € 2.566 - maximaal € 4.024) en afhankelijk van je werkervaring. De arbeidsvoorwaarden bevatten onder andere een goede verlofregeling, pensioenregeling, studiefaciliteiten en collectieve zorgverzekering.
• Een inspirerende werkomgeving in het Eemhuis.
• Een enthousiast en gedreven team van professionals.

 

SOLLICITATIEPROCEDURE

Geïnteresseerden sturen uiterlijk vrijdag 19 november 2021 een sollicitatiebrief voorzien van cv per e-mail naar Annette van der Ham (manager P&O), via hr@scholenindekunst.nl

Vragen kunnen gesteld worden aan Tanja Kerkvliet (hoofd NEOS), via tanja@neoscultuuronderwijs.nl

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 2 en vrijdag 3 december 2021. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 9 en vrijdag 10 december 2021.

Ervaring en kennis passend bij de functie is bepalend voor de selectieprocedure. We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie en streven naar een diverse samenstelling van ons team. Woonachtig in de regio Utrecht/Amersfoort is een pré.