Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

 

De Kunstschool van Scholen in de Kunst staat bekend om een ruim aanbod aan cursussen in verschillende beeldende disciplines op meerdere niveaus. We hebben aanbod voor tekenen, schilderen, fotografie of beeldhouwen en er zijn mogelijkheden van textielkunst, edelsmeden of grafiek. Passie voor kunst, vakmanschap en het creatieve proces staan centraal in onze kunstcursussen. Onze enthousiaste en professionele vakdocenten hebben over het algemeen ook een praktijk als autonoom kunstenaar.

 

Wegens het vertrek van een collega zijn we voor het nieuwe cursusseizoen (per 1 september 2023) op zoek naar een docent aquarel schilderen voor alle niveaus. Daarnaast zijn we op zoek naar een docent tekenen. Deze laatste betreft een nieuwe cursus die naar eigen inzicht kan worden ingevuld.  Deze twee technieken kunnen eventueel gecombineerd worden.

 

Docent(en) Aquarel schilderen en/of Tekenen

 

Wie zoeken wij?

 • Een bevlogen en betrokken docent in het bezit van een relevante kunstvakopleiding en lesbevoegdheid en al enige ervaring in het doceren.
 • Je hebt veel affiniteit met het geven van lessen aan volwassenen (en eventueel kinderen en jongeren)
 • We sluiten onze cursussen af met een expositie en verwachten dat je als docent de artistieke en organisatorische vaardigheden hebt om deze vorm te geven voor jouw groepen.
 • Je hebt een visie op kunstonderwijs en je bent op de hoogte van de relevante ontwikkelingen in het vakgebied en vandaaruit kun je inspelen op de verschillende leerwensen van de cursisten en hen inspireren met voorbeelden.  
 • Je vindt het prettig om samen te werken met de andere docenten binnen het hechte en actieve team van de kunstschool. Je wilt je ook inzetten voor de ontwikkeling van het team en het aanbod.
 • Je bent een enthousiaste, communicatief sterke en inspirerende persoonlijkheid, zowel voor cursisten (en hun ouders) als collega’s.

 

WAT BIEDEN WIJ?

 • We bieden een prettige werksfeer binnen de afdeling Kunsteducatie, waarbij je deel uitmaakt van team beeldend.
 • Een baan die op dit moment bestaat uit ongeveer 2,5 lesuren per week of ongeveer 5 lesuren per week in een gecombineerde baan.
 • Een fijne omgeving om in te werken met mooie lokalen en professionele voorzieningen.
 • Een loondienstverband met goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO Kunsteducatie (schaal 8, minimaal 2806,- en max 4300,- bruto fulltime per maand). Werken als zelfstandige behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op verlenging of vaste baan. 
 • De secundaire arbeidsvoorwaarden bevatten onder andere een eindejaarsuitkering (5%), een goed pensioen (PFZW), fietsplan, bedrijfsfitnessregeling en deelname met korting aan onze eigen cursussen.
 • Goede studiemogelijkheden en onbeperkt toegang tot het online leerplatform van GoodHabitz.

 

DIVERS EN INCLUSIEF

Wij zijn een organisatie voor iedereen en omarmen de grootst mogelijke variatie aan mensen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, inspiratie en innovatie. We representeren graag vanuit onze interne organisatie onze missie om zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk te zijn voor zoveel mogelijk mensen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom om te solliciteren!

 

OVERIGE INFORMATIE

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Gusta Romijn (coördinator) gustaromijn@scholenindekunst.nl of Annette van der Ham (manager P&O) hr@scholenindekunst.nl.

 

We verwachten bij je sollicitatie in ieder geval een CV en daarnaast een motivatie. Dat laatste mag in de vorm van een brief, maar ook in de vorm van een filmpje (of allebei). Je kunt je sollicitatie tot en met 28 mei 2023 insturen naar: hr@scholenindekunst.nl

 

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 5 juni 2023. Mogelijk vindt (een deel) van de procedure online plaats.