Cursusaanbod
Openbare Repetitie Jeugdorkest (Deel 2) (C) Henry Krul (39)

(Assistent) Dirigent met specialisatie blazers

Bij Scholen in de Kunst is samenspel een belangrijk onderdeel van het muziekonderwijs. Met drie orkesten – juniorenorkest, jeugdorkest en symfonieorkest – bieden we in de regio Amersfoort een doorgaande leerlijn voor strijkers en blazers. Leerlingen beginnen na één of twee jaar les in een orkest en stromen uit naar een regionaal jeugd- of studentenorkest.

De belangrijkste doelen van de orkesten van Scholen in de Kunst zijn: plezier in samenspelen, sociale binding en de ontwikkeling van iedere leerling in afstemming met de individuele docent. De orkesten treden meerdere keren per jaar op.

Wegens het vertrek van een van onze dirigenten zijn wij op zoek naar een assistent dirigent en repetitor blazers voor het jeugd- en symfonieorkest die per medio februari 2021 start.

(assistent) DIRIGENT met specialisatie BLAZERS

De assistent dirigent leidt de wekelijkse sectierepetitie van de blazers en ondersteunt bij de tutti-repetitie, waar hij/zij indien nodig kan vervangen. De repetities vinden plaats op woensdag tussen 16.00 en 20.00. Daarnaast horen werkzaamheden als het verzorgen van de muziek(bibliotheek), bijhouden van de presentie, contact onderhouden met docenten etc. bij het werk als dirigent van Scholen in de Kunst.

wie zoeken wij?

• Je bespeelt een blaasinstrument uit de standaardbezetting van het symfonieorkest (fluit, fagot, klarinet, hobo, trompet, trombone, hoorn).
• Je hebt ervaring met dirigeren en hebt aantoonbare vaardigheden als dirigent.
• Je bent op de hoogte van de technische mogelijkheden van de verschillende blaasinstrumenten en kunt daarvoor arrangeren.
• Je hebt aantoonbare pedagogische kwaliteiten en ervaring (specifiek op het gebied van muziek) en bent goed in het werken met groepen en kinderen.
• Je bent een open en inspirerende persoonlijkheid, zowel voor leerlingen (en hun ouders) als collega’s en wil je voor langere termijn aan onze orkesten verbinden.
• Je brengt concrete en uitvoerbare ideeën mee op het gebied van didactische vernieuwing en bent in staat je collega’s hierin mee te nemen.
• Je bent in het bezit van een diploma van een erkende muziekvakopleiding.
• Je hebt geen banden met muziekverenigingen in Amersfoort met een jeugdopleiding of jeugdorkest.

 

WAT BIEDEN WIJ?

• We bieden een prettige werksfeer binnen de afdeling Kunsteducatie, waarbij je in een team werkt binnen je eigen vakgebied.
• Een fijne omgeving om in te werken goede ruimtes en professionele voorzieningen.
• Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Kunsteducatie, werken als zelfstandige is ook bespreekbaar.

 

OVERIGE INFORMATIE

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Olav Dorst (coördinator muziek) olavdorst@scholenindekunst.nl of Annette van der Ham (manager P&O) hr@scholenindekunst.nl.

Je kunt je sollicitatie tot en met 18 januari insturen (voorzien van een CV) naar:
hr@scholenindekunst.nl

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdagochtend 4 februari. Afhankelijk van de maatregelen rond het coronavirus kan (een deel van) de procedure online plaatsvinden.