Cursusaanbod
vacature verrekijker.jpg

adviseur/projectleider primair onderwijs

Scholen in de Kunst is het Centrum voor de Kunsten in Amersfoort en bestaat uit drie inhoudelijke domeinen: cultuurparticipatie, kunsteducatie en cultuuronderwijs. Het domein cultuuronderwijs werkt onder de naam Kunst in Onderwijs en Samenleving. De afdeling is momenteel in transitie naar een meer zelfstandige, onafhankelijke entiteit onder de Stichting Scholen in de Kunst. De afdeling bereikt in de stad Amersfoort e.o. circa 100 basisscholen en 20 scholen voor voortgezet onderwijs. Met advies, programma’s, trainingen en netwerkactiviteiten versterkt de afdeling scholen en organisaties uit Amersfoort en omgeving in hun cultuuraanbod voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. De activiteiten variëren van structurele cultuureducatieve programma’s en onder- en naschoolse incidentele projecten, tot activiteiten rondom de Kinderboekenweek, wijkgerichte projecten en deskundigheidsbevordering van docenten, leerkrachten en directies. Bij het vormgeven van cultuureducatie op de scholen werkt de afdeling samen met culturele partijen in Amersfoort en Leusden.

In verband met een aantal wijzigingen in ons team zoeken we per januari 2021 een:

Adviseur/Projectleider Primair Onderwijs
(3 of 4 dagen per week | 0,6-0,8 fte)

 

WAT GA JE DOEN?
De adviseur/projectleider primair onderwijs is verantwoordelijk voor onderschoolse cultuureducatieve programma’s in het basisonderwijs in Amersfoort. Een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit het organiseren van activiteiten binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit en advisering van scholen op het gebied van cultuureducatie. Binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit willen we ons scholenbereik in Amersfoort aankomende jaren vergroten. Een belangrijke taak van de adviseur primair onderwijs is daarom werving van nieuwe scholen. Hiervoor stelt de adviseur in samenspraak met andere teamleden een plan van aanpak op.

WIE ZOEKEN WIJ?
• Adviseur: je adviseert (brede) scholen vanuit jouw brede ervaring en kennis op het gebied van cultuureducatie. Je hebt bewezen adviesvaardigheden, je kunt zowel vanuit de inhoud als het proces denken, bent een goed luisteraar en kunt de juiste vragen stellen.
• Programmamaker: Je stelt maatwerkprogramma’s samen in coproductie met de school, je kunt de specifieke vraag van de school vertalen naar cultuureducatieve programma’s en weet hierbij verbindingen te leggen met andere leerdomeinen, schoolprofielen en – concepten en de wijk.
• Makelaar: je maakt een match tussen het culturele aanbod in de stad en de specifieke wensen van de school. Je vertegenwoordigt alle kunst- en cultuurdisciplines en alle culturele partijen in de stad en bent dus breed georiënteerd.
• Organisator: je voert verschillende taken naast elkaar uit en bent stressbestendig.
• Acquisitie: je weet scholen te overtuigen van het belang van cultuureducatie. Je weet hen (door middel van acquisitie) over te halen om deel te nemen aan onze cultuureducatieprogramma’s en zo een groter (scholen)bereik te creëren.
• Relatiebeheerder: je bent in staat je snel het Amersfoortse culturele veld eigen te maken en contacten met scholen te leggen en te onderhouden.
• Projectmatig werken: je hebt ervaring in het leiden van grotere projecten, je kunt een begroting maken en goed plannen. Je stelt jezelf realistische doelen en communiceert rondom projecten.
• Communicatief: je vindt het logisch om met je teamleden te sparren en te overleggen en klanten bijtijds en zorgvuldig over zaken te informeren, zowel schriftelijk als mondeling.

Je bent goed bekend met het primair onderwijs en bij voorkeur ook met de welzijns- en sportsector en buitenschoolse opvang. Je hebt bij voorkeur een afgeronde kunstvakopleiding of gelijkwaardig en pedagogisch/didactische kennis. Je wordt enthousiast van buiten de kaders denken en een creatieve aanpak van cultuureducatie en weet hiervoor ook draagvlak te creëren bij verschillende partijen.

WAT BIEDEN WIJ?
• Je werkt in overleg 24 of 32 uur per week.(60% of 80% baanomvang) 
• De functie bestaat de eerste maanden van 2021 deels uit vervanging van zwangerschapsverlof. De verwachting is dat deze uren medio 2021 structureel worden.
• Een functie van 1 februari 2021 (of zo veel eerder als mogelijk) tot 1 februari 2022. Bij gebleken geschiktheid en beschikbare subsidies is er uitzicht op verlenging van het contract.
• Het salaris is conform cao Kunsteducatie schaal 10 (minimaal € 2.884 - maximaal € 4.361). De arbeidsvoorwaarden bevatten een goede verlofregeling, pensioenregeling, studiefaciliteiten en collectieve zorgverzekering.
• Een enthousiast en gedreven team van professionals.
• Een verantwoordelijke functie in een dynamische organisatie.

Woonachtig in de regio Utrecht/Amersfoort is een pré.

SOLLICITATIEPROCEDURE
Geïnteresseerden sturen vóór 2 december 2020 een sollicitatiebrief voorzien van cv per e-mail naar Annette van der Ham (manager P&O), via hr@scholenindekunst.nl

Vragen kunnen gesteld worden aan Tanja Kerkvliet (manager cultuuronderwijs), via tanjakerkvliet@scholenindekunst.nl

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 10 en vrijdag 11 december 2020. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 17 en vrijdag 18 december 2020.

Ervaring en kennis passend bij de functie is bepalend voor de selectieprocedure.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie aan mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, inspiratie en innovatie. We representeren graag vanuit onze interne organisatie onze missie om zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk te zijn voor zoveel mogelijk mensen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren.