Cursusaanbod
SAM 2917

Adviseur / Projectleider PO Buitenschools

NEOS is een onafhankelijk expertisecentrum voor cultuuronderwijs. Met advies, programma’s, trainingen en netwerkactiviteiten versterken wij scholen en organisaties uit Amersfoort en omgeving in hun culturele aanbod voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Binnen op maat gemaakte trajecten begeleiden we onze relaties in het verbeteren van cultuuronderwijs, met als streven dat zij na afloop van onze samenwerking grotendeels zelf de regie kunnen voeren. In de uitvoering werken we samen met culturele aanbieders. NEOS valt formeel onder Stichting Scholen in de Kunst, maar opereert onafhankelijk, voert een eigen naam en werkt transparant vanuit een eigen visie en missie.

NEOS bereikt in de stad Amersfoort circa 45 basisscholen en 20 scholen voor voortgezet onderwijs en heeft een nauwe samenwerkingsrelatie met MBO Amersfoort. In Leusden bedient NEOS alle 14 basisscholen.

Wij zoeken een

Adviseur/Projectleider primair onderwijs buitenschools
(3 of 4 dagen per week | 0,6 – 0,8 fte)

 

WAT GA JE DOEN?

De adviseur/projectleider primair onderwijs buitenschools is verantwoordelijk voor buitenschoolse cultuureducatie-programma’s in Amersfoort voor kinderen van 4-12 jaar. Op basis van thema’s uit de wijk organiseer je culturele activiteiten voor de jeugd van 4 tot 12 jaar. Je werkt hierbij samen met de Amersfoortse Brede Scholen (ABC) en bent sparringpartner in ABC- werkgroepen op het gebied van cultuureducatie. In deze werkgroepen zijn partijen als welzijn, sport en buitenschoolse opvang vertegenwoordigd.

Daarnaast werk je samen met kunstenaars en kunstvakdocenten in de wijk. Je deelt jouw expertise over kunst in de wijk en in de buitenschoolse tijd. Je zet je graag in voor de verbinding tussen cultuur en welzijn. Je bent overtuigd van de kracht van kunst om de leefbaarheid en levendigheid in wijken en verbinding tussen buurtbewoners te versterken. Hierbij sluit je aan bij de behoeften van kinderen en jongeren in die wijk. Een deel van de werkzaamheden bestaat uit het organiseren van buitenschoolse activiteiten aansluitend op het binnenschoolse programma Cultuureducatie met Kwaliteit op de scholen.

 

WIE ZOEKEN WIJ?

• Adviseur: je adviseert (brede) scholen vanuit jouw brede ervaring en kennis op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie. Je hebt bewezen adviesvaardigheden, je kunt zowel vanuit de inhoud als het proces denken, bent een goed luisteraar en kunt de juiste vragen stellen.
• Programmamaker: je stelt maatwerkprogramma’s samen in coproductie met de school of de ABC, je kunt de specifieke vraag van de school/ABC vertalen naar cultuurprogramma’s en weet hierbij verbindingen te leggen met andere leerdomeinen, schoolprofielen en – concepten en de wijk.
• Makelaar: je maakt een match tussen het culturele aanbod in Amersfoort en de specifieke wensen van de school of de ABC. Je vertegenwoordigt alle kunst- en cultuurdisciplines en alle culturele partijen in de stad en bent dus breed georiënteerd.
• Organisator: je voert verschillende taken naast elkaar uit en bent stressbestendig. Plannen en roosteren gaat je goed af.
• Relatiebeheerder: je bent in staat je snel het Amersfoortse culturele veld eigen te maken en contacten met scholen, welzijn, sport en bso te leggen en te onderhouden.
• Projectmatig werken: je hebt ervaring in het leiden van grotere projecten, je kunt een begroting maken en goed plannen. je stelt jezelf realistische doelen en communiceert rondom projecten.
• Communicatief: je vindt het logisch om met je teamleden te sparren en te overleggen en klanten bijtijds en zorgvuldig over zaken te informeren, zowel schriftelijk als mondeling.

Je bent goed bekend met het primair onderwijs en bij voorkeur ook met de welzijns- en sportsector en buitenschoolse opvang. Je hebt bij voorkeur een afgeronde kunstvakopleiding of gelijkwaardig en pedagogisch/didactische kennis. Je wordt enthousiast van buiten de kaders denken en een creatieve aanpak van cultuuronderwijs en weet hiervoor ook draagvlak te creëren bij verschillende partijen.

 

WAT BIEDEN WIJ?

• Een afwisselende en uitdagende baan met veel variatie. Je kunt flexibel werken binnen een jaartaaksysteem waarbij we uitgaan van een baanomvang tussen de 60% en 80%. Dit stellen we in overleg vast.
• Een functie van 1 februari 2022 tot en met 1 februari 2023 (later starten is bespreekbaar). Bij gebleken geschiktheid en beschikbare subsidies is er uitzicht op verlenging van het contract.
• Het salaris is conform cao Kunsteducatie schaal 10 (minimaal € 2.884 - maximaal € 4.361) en afhankelijk van je werkervaring. De arbeidsvoorwaarden bevatten onder andere een goede verlofregeling, pensioenregeling, studiefaciliteiten en collectieve zorgverzekering.
• Een enthousiast en gedreven team van professionals.
• Een verantwoordelijke functie in een dynamische organisatie.

 

SOLLICITATIEPROCEDURE

Geïnteresseerden sturen uiterlijk vrijdag 14 januari 2022 een sollicitatiebrief voorzien van cv per e-mail naar Annette van der Ham (manager P&O), via hr@scholenindekunst.nl

Vragen kunnen gesteld worden aan Tanja Kerkvliet (manager NEOS), via tanja@neoscultuuronderwijs.nl

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 januari 2022. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 27 en vrijdag 28 januari 2022.

Ervaring en kennis passend bij de functie is bepalend voor de selectieprocedure. We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie en streven naar een diverse samenstelling van ons team. Woonachtig in de regio Utrecht/Amersfoort is een pré.