6 5 4 Grafitti

Spakenburgse Diva's

unieke perfomance act over de Spakenburgse Diva's

Zie jij nog wel eens vrouwen en mannen in klederdracht op straat? Kunstenaarsduo Het Wilde Oog (Hans Lemmerman en Inge van Run) heeft de afgelopen twintig jaar drie Spakenburgse dames gefotografeerd en gefilmd door heel Nederland. Op plekken bij moderne en hedendaagse architectuur en in musea voor hedendaagse kunst, zoals Kunsthal KAdE. Maar ook op de skatebaan in Vathorst, bij Paleis Soestdijk, in een palingjurk, een plas bloed, met 22 kabouters, een roze hond en een superlange vlecht. De vrouwen zijn gefotografeerd vanuit de houding: Kijk Wild & Denk Lenig.

In september krijgen vier Amersfoortse schoolklassen uit het voortgezet onderwijs de eer om deel te nemen aan een unieke perfomance act met Het Wilde Oog. In de Zonnehof wordt een interdisciplinair ruimtelijk kunstwerk getoond: Keiko Sato, beeldend kunstenaar, recyclet het materiaal van twintig jaar fotografie/film/theater tot een kunstlandschap. Het Wilde Oog voegt foto’s en een videoperformance toe. Simon Akkerman, componist, reageert hierop met een soundscore.

Leerlingen voegen één element uit deze materialen toe aan de installatie en leveren daarmee een vitale bijdrage aan het werk. Van hun 'Aktion' wordt een professionele foto gemaakt en deze foto's krijg je toegestuurd.

Wanneer kun je deelnemen? Donderdag 3 (groep), vrijdag 11 (groep), zaterdag 19 september (groep of individueel) tussen 12.00 en 17.00 uur.
Duur: 1 uur, max 1 klas (25-30 leerlingen)
Prijs: € 100 per klas (inclusief bezoek expositie in de Zonnehof, deelname aan de performance act en het maken + ontvangen van de professionele digitale foto per leerling).

Wil je - met jouw klas - deelnemen aan dit unieke project of meer informatie? Mail dan gauw naar info@hetwildeoog.nl of nikehijink@scholenindekunst.nl.

Ga naar de website van Het Wilde Oog.