Cursusaanbod
Ready for take off.jpeg
READY FOR TAKE-OFF

READY FOR TAKE-OFF

Een samenwerking tussen Amersfoortse makers voor leerlingen uit klas 4 t/m 6

Op 14 of 15 oktober 2019 kun je - met jouw vmbo, havo en vwo leerlingen uit klas 4 t/m 6 - deelnemen aan een uniek project waarin thema’s als ruimtevaart, techniek, duurzaamheid van de aarde en de rol van de mens in een veranderende wereld centraal staan. De hoofdrolspelers?: Holland Opera, Duda Paiva Company en Kunsthal KAdE.

Direct inschrijven

INHOUD PROJECT

Na een introductie op school door professionele acteurs en dansers, zien leerlingen de voorstelling JOE 5 van Duda Paiva in de Laswerkplaats of de voorstelling Ruimtevlucht van Holland Opera in de Veerensmederij.

In het verdiepingsprogramma op locatie maken leerlingen kennis met lokale culturele partijen en kunstenaars of ze krijgen een interactieve rondleiding bij de tentoonstelling ‘One way Ticket to Mars’ in Kunsthal KAdE met een verdiepingsworkshop bij Scholen in de Kunst.

Door middel van workshops beeldende kunst, film, elektronische muziek, mode, dans of theatertechniek verdiepen leerlingen zich in een aantal prikkelende vragen over diverse thema’s. Kun je daadwerkelijk leven op een andere plek, een andere planeet? En hoe ziet die plek er dan uit? Welke kleding draag je er? Hoe beweeg je op deze planeet?

Programma

Tussen 9.00 en 11.00 uur:            Introductieworkshop door professionele acteurs en dansers over de voorstelling

12.00 – 13.00 uur:                            Voorstelling JOE 5 van Duda Paiva of Ruimtevlucht van Holland Opera

14.00 – 16.00 uur:                            Verdiepende workshops op locatie

AANKNOPINGSPUNTEN

Vanwege onze insteek waarin leerlingen aan de slag gaan met diverse onderzoeksvragen, is dit project uitstekend in te zetten als onderzoek of culturele activiteit voor het vak CKV.

INSCHRIJVEN en kosten

Inschrijvingen voor dit project worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Er is beperkt plek, dus wees er snel bij en schrijf je in! De kosten voor dit project zijn €25 per leerling. 

Direct inschrijven