Workshops 't Atrium (c) Henry Krul.JPG

Cultuuronderwijs voor jongeren

voortgezet onderwijs 

De afgelopen maanden spraken wij veel culturele partijen in de stad; van theaters, gezelschappen en musea tot zelfstandig kunstenaars, kunstvakdocenten in het onderwijs en zelfs een stadsarchitect. We bezochten broedplaatsen en culturele vrijplaatsen als Fabriek aan de Eem, De Nieuwe Stad en De Wagenwerkplaats en lieten ons inspireren door de vele culturele hotspots die Amersfoort rijk is. Plekken waar we jongeren graag naartoe leiden. Al deze ontmoetingen hebben geleid tot een inspirerende brochure.

Klik hier om direct naar de brochure te gaan

Structureel jaarprogramma voor cultuuronderwijs

Doorgaande leerlijnen en structurele inbedding van kunstactiviteiten in het reguliere curriculum vinden wij belangrijk bij het vormgeven van cultuuronderwijs. Meer nog dan voorheen willen we met scholen in gesprek om beter aan te kunnen sluiten bij schoolspecifieke wensen. Het doel is om het incidentele karakter van cultuuronderwijs en het kennismakingsniveau te ontstijgen en cultuuronderwijs in het voortgezet onderwijs op meer programmatische basis te verzorgen.

Samen een jaarplan opstellen?

In mei en juni komen we graag bij jou op school om samen een cultureel jaarplan op te stellen. De ambitie is om dit plan in juli vast te stellen en vorm te geven in een activiteitenplan met bijbehorende begroting. De financiële afspraken leggen we vast in een offerte. De uitvoering van de activiteiten vindt plaats in seizoen 2019-2020. Uiteraard houden we contact met elkaar gedurende het jaar via monitorings- en evaluatiegesprekken. In februari van het lopende schooljaar voeren we in ieder geval een voortgangsgesprek en kijken we alvast vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Hoewel we in mei en juni graag bij je op school komen om samen een cultureel jaarplan op te stellen, kan een losse voorstelling boeken kan natuurlijk ook.

Sta je open voor een samenwerking of wil je een losse voorstelling boeken, neem dan contact op met een van onze adviseurs. Onder aan deze pagina vind je de contactgegevens.

 

Bekijk hier de brochure online:

  Neem contact op met één van onze adviseurs voor een afspraak: