NEOS Website Elizaveta Dushechkina Meisje Vergrootglas Unsplash

Scholen in de Kunst en Ska bundelen krachten

Vanwege het succes van afgelopen jaar gaan de Ska en Scholen in de Kunst ook het komend schooljaar weer samenwerken. Dat betekent dat kinderen, die een bso van de Ska bezoeken, onder bso-tijd lessen kunnen volgen bij Scholen in de Kunst.

De lessen vinden plaats op de drie Amersfoortse locaties van Scholen in de Kunst: locatie Eemhuis (centrum), locatie ICOON (Vathorst) en locatie Hoogland. Bso-medewerkers van de Ska brengen de kinderen hier naartoe. Elke bso heeft een vaste 'Scholen in de Kunstdag'. Na afloop gaan de kinderen weer mee terug naar de bso of kunnen ze in overleg bij de locatie van Scholen in de Kunst opgehaald worden. 

Van Muziekmakerij tot Musical
Voor de kinderen van 4 tot 7 jaar zijn er oriëntatielessen muziek, getiteld De Muziekmakerij. Voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar zijn er diverse instrumentale lessen. Daarnaast kunnen de kinderen kiezen uit een aantal andere cursussen en clubs, die op de betreffende Scholen in de Kunstlocaties worden aangeboden, o.a. musicalles, techniekclub, meidenmodeclub, tekenles en dans.

Op de website van Scholen in de Kunst staan binnenkort de deelnemende bso's vermeld. Bovendien kunnen ouders hier dan ook zien welke instrumenten worden aangeboden.