Vuurvogel audiovisueel grp 6 (c) Henry Krul.JPG

Ontdek je Stijl: opera in het Eemhuis

In het kader van het Stijljaar biedt het Eemhuis in samenwerking met Holland Opera een cadeau voor alle Amersfoortse basisscholen. De bovenbouw bezoekt in het Eemhuis de Muzemix. Muzemix bestaat uit twee onderdelen: een kofferopera en een workshop. Holland Opera speelt de kinderopera De Muze, een voorstelling over vriend­schap tussen een kunstenaar en een kunsthandelaar. Na afloop van de voor­stelling ontdekken kinderen hun eigen talent tijdens een creatieve workshop bij Scholen in de Kunst.

Inspiratiebron van de kunstenaar is zijn muze Laura. Door haar maakt hij de mooiste werken. Hij heeft haar al heel vaak geschilderd, maar zijn laatste prachtige schilderij van haar is hij kwijt.

De kunstenaar gaat op zoek naar het kunstwerk. Zijn vriend de kunsthandelaar doet alsof hij niet weet waar het schilderij is. Zou de kunsthandelaar niet alleen het schilderij hebben gestolen, maar ook zijn Laura? Leerlingen worden meegenomen in een spannende zoektocht waarbij vriendschap op de proef wordt gesteld. Een operavoorstelling in een intieme setting.

Blader de folder door >

Let op: alle beschikbare workshops zijn volgeboekt; je kunt je niet meer inschrijven voor dit project.