Icc-curus-2019-amersfoort-2.jpg
ICC-Cursus 2019

ICC-Cursus

ICC-CURSUS MET CERTIFICAAT

Na het afronden van de ICC-cursus kan jij de Interne Cultuurcoördinator op jouw school worden. De Intern Cultuurcoördinator (ICC'er) regelt de cultuurzaken op een basisschool. Hij/zij zorgt voor schoolbrede inkoop van activiteiten, beleid en visie rondom cultuur en implementatie van dit beleid in het onderwijs.

Heb je interesse om deze rol in jouw school te vervullen als gecertificeerd ICC'er? Meld je dan nu aan voor de ICC-cursus interen cultuurcoördinator. Speciaal ontwikkeld door Scholen in de Kunst voor basisscholen uit Amersfoort en Leusden.

Schrijf je hier in

Wat ga je doen tijdens de icc-cursus?

In zeven bijeenkomsten werk je aan een cultuurbeleidsplan voor jouw school. Na de cursus heb je kennis gemaakt met verschillende kunsteducatie-aanbieders in Amersfoort en omgeving. Ook weet je meer over de (mogelijke) financiering van kunsteducatie én ben je ambassadeur voor kunst en cultuur op school. Aan het einde van de ICC-cursus ontvang je een deelnamecertificaat en ben je gecertificeerd ICC'er.

De cursus is gevalideerd door het lerarenregister. Je kunt de cursus opvoeren als professionaliseringsactiviteit voor 50 registeruren (RU).

 

Voor wie is de icc-cursus?

Deelname aan de ICC-cursus is gratis voor medewerkers van alle basisscholen in Amersfoort en Leusden. Wil je met meerder collega's deelnemen, dan is dat ook mogelijk. De cursus staat open voor andere geïnteresseerden, ook als je niet in Amersfoort of Leusden werkzaam bent. Informeer in dat geval naar de kosten. Indien je een specifieke functie in het onderwijs hebt, of een aanverwante organisatie bent, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

 

Wanneer is de cursus?

De cursus vindt plaats op woensdagmiddagen van 15.00 - 18.00 uur.

 

Data en programma:

Woensdag 9 oktober 2019- Les 1: Wat is cultuureducatie?

Woensdag 16 oktober 2019- Les 2: Cultuur in school

Woensdag 6 november 2019- Les 3: Culturele omgeving

Woensdag 11 december 2019- Les 4: Financiën voor cultuur

Woensdag 29 januari 2020- Les 5: Van visie naar actie

Woensdag 4 maart 2020- Les 6: Jij als ICC’er

Woensdag 8 april 2020- Les 7: Inspiratieles en diplomering

 

Locaties van de icc-cursus:

Elke bijeenkomst vindt plaats op een andere culturele locatie. De startbijeenkomst op 9 oktober 2019 is bij Scholen in de Kunst op de vierde verdieping in het Eemhuis, Eemplein 75 in Amersfoort.

Oud-deelnemer ICC-Cursus: 'Ik heb het een heel leuke en interessante cursus gevonden. Het heeft mij geleerd hoe ik een onderbouwd en gedegen Cultuurbeleidsplan ontwikkel voor mijn school en de ambities realistisch kan opstellen en wegzetten in de tijd. Daarnaast is het voor mij waardevol gebleken als voorwaarde voor mijn Post-HBO opleiding tot Cultuurbegeleider, welke ik nu volg.'

Schrijf je hier in