Icc-curus-2019-amersfoort-2.jpg
ICC-Cursus 2020-2021

ICC-Cursus

ICC-CURSUS MET CERTIFICAAT

De Intern Cultuurcoördinator (ICC'er) regelt de cultuurzaken op een basisschool. Hij/zij zorgt voor schoolbrede inkoop van activiteiten, beleid en visie rondom cultuur en implementatie van dit beleid in het onderwijs.

Heb je interesse om deze rol in jouw school te vervullen als gecertificeerd ICC'er? Meld je dan nu aan voor de ICC-cursus; speciaal ontwikkeld door Scholen in de Kunst voor basisscholen uit Amersfoort en Leusden.

Schrijf je hier in

Wat ga je doen tijdens de icc-cursus?

In zeven bijeenkomsten werk je aan een cultuurbeleidsplan voor jouw school. Na de cursus heb je kennis gemaakt met verschillende kunsteducatie-aanbieders in Amersfoort en omgeving. Ook weet je meer over de (mogelijke) financiering van kunsteducatie én ben je ambassadeur voor kunst en cultuur op school. Aan het einde van de ICC-cursus ontvang je een landelijk erkend diploma en ben je gecertificeerd ICC'er.

Voor wie is de icc-cursus?

Deelname aan de ICC-cursus is gratis voor medewerkers van alle basisscholen in Amersfoort en Leusden. Wil je met meerdere collega's deelnemen, dan is dat ook mogelijk. De cursus staat open voor andere geïnteresseerden, ook als je niet in Amersfoort of Leusden werkzaam bent. Informeer in dat geval naar de kosten. Indien je een specifieke functie in het onderwijs hebt, of bij een aanverwante organisatie werkt, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

 

Wanneer is de cursus?

De cursus vindt plaats op woensdagmiddagen van 15.00 - 18.00 uur.

Les 1 Woensdag 14 oktober 2020
Les 2 Woensdag 28 oktober 2020
Les 3 Woensdag 18 november 2020
Les 4 Woensdag 6 januari 2021
Les 5 Woensdag 27 januari 2021
Les 6 Woensdag 17 februari 2021
Les 7 Woensdag 24 maart 2021

 

Locaties van de icc-cursus:

Elke bijeenkomst vindt plaats op een andere culturele locatie in Amersfoort of Leusden. De startbijeenkomst op 14 oktober 2020 is bij Scholen in de Kunst op de vierde verdieping in het Eemhuis, Eemplein 75 in Amersfoort.

Oud-deelnemer ICC-Cursus: 'Ik heb het een heel leuke en interessante cursus gevonden. Het heeft mij geleerd hoe ik een onderbouwd en gedegen Cultuurbeleidsplan ontwikkel voor mijn school en de ambities realistisch kan opstellen en wegzetten in de tijd. Daarnaast is het voor mij waardevol gebleken als voorwaarde voor mijn Post-HBO opleiding tot Cultuurbegeleider, welke ik nu volg.'

Schrijf je hier in