Musical Groep 8 Nascholingsaanbod

NETWERKBIJEENKOMST VOOR ICC’ERS

Hoe kunnen taal en kunst elkaar versterken? Dát en meer hoor je op de ICC netwerkbijeenkomst op 25 maart 2020. Geef je nu op voor deze inspirerende en praktische middag!
 

De kunstzinnige kant van taal

De stichtingen Taalvorming en Mooi Werk hebben programma’s ontwikkeld die taal aan verschillende kunstdisciplines koppelen. Tijdens de netwerkbijeenkomst volg je een workshop waarin zij hierover vertellen, en ga je met lesvoorbeelden aan de slag.

Verzoek: neem een favoriet voorleesboek mee (ook als je zelf geen klas hebt).
 

Keuze workshops

Op het inschrijfformulier kies je er voor om deel te nemen aan één van de onderstaande workshops.

Workshop 1: Werkvormen vanuit kunst, drama en literatuur
Stichting Taalvorming ondersteunt scholen bij het ontwikkelen en implementeren van beter en creatiever taalonderwijs. Ze maken gebruik van de rijke bron van eigen ervaringen van mensen. Werkvormen vanuit de kunst, drama en literatuur zijn het gereedschap. In de workshop leer je op welke manier je een link kunt leggen tussen taalonderwijs en kunstzinnige vorming, en hoe je dit zou kunnen introduceren en toepassen op je eigen school.
 
Workshop 2: Methodiek Theater en Taal
“Taalles door te spelen is veel leuker dan zittend op een stoel!”, aldus leerlingen op islamitische basisschool Ababil in Schiedam. De leerlingen krijgen om de week les in de methodiek Theater en Taal. Thamar Kemperman van Mooi Werk vertelt over deze werkwijze en de aansluiting bij de Viertakt van Verhallen. Maak in deze workshop mee hoe je met deze theater-methodiek taalonderwijs een ervaringsgerichte invulling kunt geven.
 
 

Programma ICC Netwerkbijeenkomst:

14:45 uur             Inloop
15:00 uur             Introductie de kunstzinnige kant van taal
15:15 uur             Verdeling over de twee workshops
16:45 uur             Afsluiting taal in beweging
17:00 uur             Borrel
17:30 uur             Afsluiting
 
Dag: woensdag 25 maart 2020
Tijd: 14:45 uur-17.00 uur
Locatie: Eemhuis, 4e verdieping, lokaal 4.12
Doelgroep: voor ICC’ers, maar ook voor directies, leescoördinatoren en leerkrachten die affiniteit hebben met kunst en cultuur.