Musical Groep 8 Nascholingsaanbod

GROEP 8 MUSICAL

ZO KAN HET OOK

Direct inschrijven

De groep 8 musical… Een feestelijke en vaak ontroerende afsluiting van de basis­schooltijd. Een mijlpaal voor de leerlingen en hun familie. Maar voor de betrokken leerkrachten elk jaar weer een flinke uitdaging. Want hoe pak je het aan? Waar moet je beginnen? Wat moet je wel en wat moet je niet doen?

In deze korte cursus wordt het maakproces van begin tot eind stapsgewijs doorgenomen. De voorbereiding, het instuderen, het samen­brengen van alle elementen van de musical en natuurlijk de eindvoorstelling. Verdeeld over drie bijeenkomsten krijg je op speelse wijze een eenvoudig en overzichtelijk plan van aanpak aangeboden. Alle facetten van het maakproces passeren de revue. Niet alleen de artistieke kant zoals regie, choreografie, zang en spel worden belicht, maar ook de productionele kant komt ruimschoots aan bod.

Je gaat zelf aan de slag met een oefenscript om te ervaren hoe het is om in de schoenen van jouw leerlingen te staan. Dit andere gezichtspunt biedt je een tool om tijdens de musicalrepetities met meer overtuigings­kracht voor de groep te staan.
Aangevuld met handige tips en nuttige feed­back zorgt deze cursus voor meer zelfver­trouwen en vooral meer plezier bij het maken van een spetterende groep 8 musical!

Over de docent

Niki Romijn volgde de vooropleiding aan de Nel Roos Balletacademie en studeer­de solozang aan het Hilversums Con­servatorium. Als docent musical werkt ze zowel in de vrije tijd als het onderwijs. Behalve theatermaker en tekstschrijver/ componist is Niki ook werkzaam als stemactrice en regisseur.

praktische INFORMATIE

data vrijdag 20 maart, 3 april en 17 april 2020
tijd 16.00-18.00 uur
locatie lokaal 4.09, 4e verdieping, Eemhuis
prijs € 115,-
doelgroep leerkrachten groep 6-8

Direct inschrijven