Taal En Rekendans

9. Taal- en rekendans – bewegend leren (kdv en po)


OVER DE WORKSHOP

Elk kind heeft de natuurlijke behoefte om te bewegen. Stil zitten in de klas om dingen te leren is tegennatuurlijk. Kinderen die zich ontwikkelen door veel te bewegen, ontwikkelen zich beter dan kinderen die weinig of niet bewegen. Ze zijn fitter, gezonder en blijer. Het is bewezen effectief om bewegen en leren te integreren. Kinderen scoren beter, zijn meer geconcentreerd en het is bovendien veel gezonder dan de hele dag te zitten.
Tijdens deze workshop kom je erachter hoe je- naast beweging – ook spel, dans of muziek kunt inzetten tijdens het bewegend leren. Hierdoor wordt het brein extra geactiveerd en zijn kinderen vanuit creativiteit bezig met leren. Taal- en rekendans is speciaal gericht op peuters (kdv) en kleuters (po).


OVER DE WORKSHOPLEIDER

Saskia Sap is dansdocent en pedagoog. Ze gaf jarenlang dansles aan kinderen en volwassenen en werkt als docent pedagogiek en psychologie aan de HBO-Opleiding Docent Dans van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Ook geeft zij sinds 2016 les in didactiek aan de MBO-Opleiding Dans bij PACT+ van het ROC in Amsterdam. Daarnaast is zij bestuurslid van de vakorganisatie voor dansdocenten, NBDO Dansbelang en gecertificeerd docent Taal- en Rekendans voor het basisonderwijs.