SidK - Tovertuin (c) Henry Krul .JPG

Design Thinking

Vanuit design thinking een curriculum cultuureducatie ontwikkelen voor het vmbo, en dan ook nog in co-creatie met leerlingen, docenten en culturele partners: kan dat? In Flevoland is het expertisecentrum voor cultuureducatie FleCk in april 2017 met zo’n traject gestart. 

Design thinking is een ontwerpproces van onderzoek, ideegeneratie en prototyping ondersteund door creatieve, visuele werkvormen gericht op 'doen en maken', waarbij alle betrokkenen (leerlingen, docenten, schoolleiders, culturele partners, bestuurders) actieve inbreng hebben in het ontwerpproces.

De workshopbegeleiders vertellen je hoe ze dit in Flevoland aanpakken en wat de resultaten tot nog toe zijn. Vervolgens kun je zelf een eigen vraagstuk inbrengen waarmee je vanuit design thinking aan de slag gaat. Je ontdekt de waarde van deze methodiek van werken in een co-creatief proces. Design thinking biedt ook nieuwe inzichten voor jouw vraagstuk.

Workshopbegeleiders
Edien Lammers (projectleider VMBO FleCk), Remko Willems (programmamanager FleCk), Bjorn van Raaij (service designer Zeewaardig)