Cursusaanbod
Stro2019 0622 IMGK9688

Zomercursus Kamermuziek Woudschoten

Ben je tussen de 12 en 25 jaar, bespeel je een instrument en speel je graag samen? Misschien is de Zomercursus Woudschoten dan echt iets voor jou. Je gaat in verschillende ensembles spelen en in orkestverband. En natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning en gezelligheid!

Zomercursus Woudschoten is een kamermuziekcursus voor musici van 12 tot 25 jaar, die jaarlijks plaatsvindt in augustus, in Groepsaccommodatie Beukenhof in Biezenmortel. Alle instrumenten zijn in principe welkom. Wel is bij bepaalde instrumenten het aantal aanmeldingen beperkt, zoals bijvoorbeeld piano. Er worden geen al te hoge eisen gesteld aan het niveau van de deelnemers, behalve voor piano. Iedereen die zijn instrument zo goed beheerst dat hij zelfstandig partijen kan instuderen is welkom. Goed noten kunnen lezen is dus wel een voorwaarde.

Tijdens de cursus worden ensembles samengesteld die bestaan uit minimaal drie musici. Iedere deelnemer speelt in verschillende ensembles, meestal ongeveer vier. Elk ensembles krijgt om de twee dagen één les. Daarnaast moeten de ensembles natuurlijk zelf studeren. Aan het einde van de cursus heeft ieder ensemble vier lessen gehad. Behalve in kamermuziekformaties wordt ook in orkestverband gemusiceerd. Ieder jaar krijgen enkele deelnemers uit het voorgaande jaar de gelegenheid om een soloconcert in te studeren en uit te voeren met een orkest bestaande uit deelnemers aan de cursus. Op de laatste dag vindt de slotuitvoering plaats, waarbij de deelnemers kunnen laten horen waar zij de afgelopen week aan hebben gewerkt.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Zomercursus Woudschoten.

Flyer Zomercursus Woudschoten