Cursusaanbod
Jan Brands

WE DOEN ALLES WAT KAN

Even grote waarde
Zoals het er nu naar uitziet zal het kabinet vanavond versoepelingen aankondigen, maar staat de cultuursector wederom achteraan in de rij. En daartoe wordt ook de amateurkunstsector gerekend en dus over één kam geschoren met theaters en concertzalen. Eten en drinken vormen een primaire levensbehoefte. Sport en bewegen is van groot belang voor onze fysieke gezondheid. Voor heel veel mensen echter is kunst maken en beleven van even grote waarde. Daarnaast draagt het bij aan de mentale gezondheid van de mens.

Dialoog
Sport- en horecabond zijn de afgelopen dagen op de barricaden gegaan om duidelijk te maken dat sluiting niet langer wordt geaccepteerd. Wij hebben vanuit de landelijke koepels voor amateurkunstbeoefening de dialoog gezocht met het nieuwe kabinet. Zo is Jan Brands van Cultuurconnectie en de Taskforce Corona Cultuur op bezoek geweest gisteren bij de nieuwe Staatssecretaris. Zij hebben daar een vurig pleidooi gehouden om de individuele amateurkunstbeoefening ook weer na vandaag te heropenen. Net als de individuele sportles, de kapsalons en andere contactberoepen. Om maar te zwijgen van de niet essentiële winkels die, net als wij, op afspraak weer klanten zullen mogen ontvangen.

Gisteren is tevens lokaal overleg gevoerd met de gemeente(n) en het begrip voor ons pleidooi is er.

Tot op heden hielden we ons aan de uitspraak “binnen de maatregelen doen we alles wat kan”.

Vanavond
Laten we hopen dat het kabinet vanavond in wijsheid besluit dat onze sector mee kan in de versoepeling van de maatregelen. Zodra wij meer weten zullen we dit bekend maken op onze website en onze sociale media. Cursisten informeren we via een infomail.


Jan Brands in gesprek met staatssecretaris Gunay Uslu.
(foto: Anita Lataklif / TivoliVredenburg)