Cursusaanbod
Theaterfestival Kliek Go (C) Henry Krul (18)

Theaterfestival Alles Anders

Dit cursusjaar was alles anders...

We begonnen met z’n allen in het theaterlokaal, maar al snel verhuisden we naar internet en zaten we de hele winter tot in het verre voorjaar te zoomen. Iedereen maakte er het beste van. Er werd veel gelachen en we raakten gewend aan de online lessen, maar oh oh oh, wat misten we het samenspelen!

Toen kwam er in de lente een beetje lucht en mochten we met de kinderen en jongeren naar buiten. Theaterles op een voetbalveld, een schoolplein of een dakterras. Ondanks de kou en regen een feestje om elkaar weer live te zien en ook buiten vonden we onze draai.

Net toen we de moed stiekem een beetje begonnen te verliezen, werden de regels versoepeld en gingen de deuren van het theaterlokaal weer voorzichtig open. Het begon direct flink te kriebelen bij iedereen. Want misschien zouden de theaters ook weer open gaan en dan konden we onze eindvoorstelling spelen!

Alle groepen gingen druk in de weer met teksten leren en personages bedenken. We hadden allemaal zo’n zin om op het podium te staan. Het bleef spannend tot op het laatste moment en toen…..Yes! Licht op groen voor de theaters. Licht op groen voor ons theaterfestival!

Haal die kostuums maar uit de kast, zet het decor klaar en hang de lampen in, want we komen eraan! Dit jaar was alles anders, maar één ding blijft hetzelfde: we sluiten af met een spetterend theaterfestival! 

Niki Romijn,
theaterdocent

Theaterfestival Scholen in de Kunst
10 juni t/m 4 juli 2021
Eemhuis | ICOONtheater | Speeltuin Kruiskamp | diverse schoolpleinen
besloten voorstellingen, geen kaartverkoop

 


Ook OP MUSICAL- OF THEATERLES?

Nieuwsgierig geworden naar onze cursussen musical en theater? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina. Je vindt daar bijvoorbeeld een video van een les! Bovendien staan er tal van leuke filmpjes op ons YouTubekanaal.

Bekijk onze inspiratiepagina over theater