Cursusaanbod
AFCC Muziek En Bewegen 2

Krijgt Amersfoort de LANG LEVE KUNSTPRIJS?

Is Amersfoort de beste Age Friendly Cultural City? Maandag 4 november a.s. wordt de winnaar van de BNG Lang Leve Kunstprijs bekend gemaakt. De strijd gaat tussen de steden Amersfoort, Alkmaar, Helmond, Middelburg, Haarlem en Den Bosch. Zij hebben in 2018 en 2019 allemaal op hun eigen manier cultuur toegankelijker gemaakt voor ouderen. Tijdens de slotmanifestatie op 4 november wordt de winnende stad bekend gemaakt.

Project 'Beter van Kunst' in Amersfoort

In Amersfoort hebben kunstvakdocenten en zorgmedewerkers in samenwerking vijf kunstprogramma’s ontwikkeld die een bijdrage leveren aan de gezondheid en/of welzijn van ouderen. Er zijn kunstprogramma’s voor mensen met dementie, parkinson en ouderen binnen de GGz. De kunstprogramma’s leveren een positieve bijdrage aan de gezondheid en het welzijn van de deelnemers. Bijvoorbeeld door in beweging te komen, grenzen te verleggen of door aangesproken te worden op wat je wél kunt op een manier die bij jou past.

Begin juli bezocht de jury van de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs onder leiding van Hedy d’Ancona alle kunstprogramma’s van 'Beter van Kunst!' in Amersfoort. De jury zei over de Amersfoortse projecten: "Als mensen zelf niet meer op culturele activiteiten af kunnen gaan, zijn de zorginstellingen de plek waar dit juist heel erg nodig is om te organiseren. Het is heel bijzonder dat Scholen in de Kunst voor deze doelgroep gekozen heeft."

Tanja Kerkvliet, Hoofd Kunst in Onderwijs en Samenleving bij Scholen in de Kunst, onderstreept het belang van deze keuze: "We hebben via het project Beter van Kunst een doelgroep bereikt die we anders werkelijk nooit hadden bereikt. Terwijl juist deze mensen het verdienen en zo nodig hebben en het echt niet zelf kunnen regelen."


Slotmanifestatie Age Friendly CUltural Cities

Op 4 november vindt de slotmanifestatie van het programma Age Friendly Cultural Cities plaats. Tijdens de slotmanifestatie wordt de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs uitgereikt aan de stad die ouderen en cultuurparticipatie het beste op de kaart heeft gezet. Wil je aanwezig zijn bij de slotmanifestatie, meld je dan hier aan.

Kennismiddag bij Scholen in de Kunst

Op 11 december 2019 organiseert Scholen in de Kunst een kennismiddag over de kunstprogramma’s. Wil je een uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail naar Margreet Bouwman.