Cursusaanbod
Sidk Expo In De Ruimte (C) Henry Krul (4)

Coronaproof cursusseizoen

Zoals waarschijnlijk iedereen weet, heeft het kabinet dinsdag 21 april jl. in een persconferentie de maatregelen tegen coronaverspreiding verlengd. Dat betekent voor Scholen in de Kunst dat we onze gebouwen nog niet kunnen openen. Onze locaties vallen onder de (semi)publieke ruimten die nog niet mogen worden gebruikt. Alle vestigingen van Scholen in de Kunst blijven in ieder geval tot 20 mei gesloten. Maar wat betekent het eigenlijk voor het seizoen 2020-2021?

Beslissingen lopend seizoen 2019-2020
• Tot 1 september worden er geen open huizen, presentaties, voorstellingen of concerten etc. gegeven. Een aantal evenementen was al eerder uitgesteld naar het volgende seizoen en een deel is afgezegd. Cursisten en de bezoekers zijn/worden hierover geïnformeerd. Verkochte kaartjes voor vervallen activiteiten worden vergoed.
• De lessen voor volwassenen zullen naar verwachting niet voor de zomervakantie fysiek kunnen worden gegeven. Ook wanneer we na 20 mei weer open mogen, zullen we dat beheerst en gefaseerd moeten doen en ook wij zullen dan beginnen met jonge leerlingen.
•  Op het moment dat wij weer open mogen voor volwassen cursisten, willen we voor onze trouwe cursisten studio’s en ateliers beschikbaar stellen waarvan zij dan een aantal dagdelen gratis gebruik van mogen maken. Dat zou ook aan de start van komend seizoen nog kunnen. Cursisten worden hierover nader geïnformeerd.
• Tijdens de reeds geplande vrije dagen en vakanties vinden geen online lessen plaats.

Seizoen 2020-2021
Het nieuwe cursusaanbod was al klaar, de brochure al in de maak, de Open Huizen en Open Deurenweek al gepland. En toen was daar Corona...
De komende weken gebruiken we om te bepalen hoe we het seizoen 2020-2021 coronaproof en zo veilig mogelijk kunnen vormgeven. Zowel wat onze lessen, activiteiten als locaties betreft. Waarbij we uiteraard veel belang hechten aan voldoende creatieve ruimte, verbinding en gezelligheid voor onze cursisten. Dat betekent dat we nu nog niet kunnen zeggen wanneer het nieuwe aanbod klaar is en wordt gepubliceerd. Uiteraard houden we iedereen op de hoogte via mail, onze website en sociale media.

bekijk de veelgestelde vragen over onze tijdelijke sluiting
Vragen?
Indien je vragen hebt, kun je mailen naar cursistenadministratie@scholenindekunst.nl
Telefonisch zijn we in deze periode lastiger te bereiken.

We hopen je uiteraard in goede gezondheid snel weer te zien. Net als jij kijken wij reikhalzend uit naar het moment waarop we weer open mogen gaan. Om kunst te maken en te beleven als nooit tevoren!