Cursusaanbod
School Voor Talent 2019 Middag (C) Henry Krul (27)

School voor Talent uit de startblokken

Eind oktober is de School voor Talent van start gegaan met meer dan 50 talentvolle jonge dansers, beeldend kunstenaars, musici en acteurs! Zij krijgen een bijzonder jaarprogramma aangeboden, waarin veel aandacht wordt besteed aan het samenwerken met docenten & professionals uit het (werk-)veld.

Per discipline zijn er andere activiteiten gepland en worden verschillende accenten gelegd. Zo legt de School voor Talent Muziek dit jaar de focus op kamermuziek. Ze zijn daartoe een samenwerking aangegaan met het Ragazze kwartet. Zij nemen een ensemble onder hun hoede en begeleiden deze jonge musici gedurende het jaar.
Een aantal Amersfoortse kunstenaars ontvangt leerlingen van de School voor Talent Beeldend in het eigen atelier. Zo maken de jongeren kennis met het vak van kunstenaar en werken ze samen met de kunstenaar in diens stijl en techniek. Dit heeft voor de leerlingen een grotere impact dan dat de kunstenaar naar Scholen in de Kunst komt. Voor beiden, kunstenaar zowel als leerlingen, is dit een unieke en inspirerende ervaring.
Sommige lessen zijn opgenomen in de programma’s van twee verschillende disciplines. Zo gaan Leerlingen van de School voor Talent Dans en Theater gezamenlijk kennismaken met de fijne kneepjes van het Toneelschermen! Dat zal mooie taferelen opleveren.

Aan het eind van het seizoen hopen de leerlingen in een wervelende eindpresentatie te kunnen laten zien hoe hun talenten zich gedurende het jaar hebben ontwikkeld! Het is inmiddels traditie dat dit een multidisciplinaire voorstelling wordt, die in een heus theater wordt opgevoerd. Laten we hopen dat dit aan het eind van het seizoen 2020 - 2021 weer in het echt kan plaatsvinden!