Cursusaanbod
Covid Routing Eemhuis (4) (1)

We gaan weer open!

Eindelijk goed nieuws! Vanaf woensdag 19 mei a.s. mogen we een groot deel van de lessen en cursussen weer live, op locatie, gaan geven. Daar hebben we enorm veel zin in! Hieronder lees je welke lessen weer op locatie plaats vinden en welke nog even online blijven. Alle cursisten krijgen vandaag ook een infomail met alle details. Niet ontvangen? Check ook je spam of ongewenste mail.


Welke lessen zijn waar PER 19 MEI ?

Binnenlocaties Scholen in de Kunst
> Alle individuele lessen muziek en zang (kinderen, jongeren en volwassenen) geven we weer op onze locaties. Dit geldt voor alle lessen in Amersfoort, Leusden en Soest.
> Alle groepslessen voor kinderen en jongeren geven we weer op onze locaties met uitzondering van de kinderkoren
> NB de cursus Ik ben een kunstenaar start een week later, op woensdag 26 mei a.s. Ouders ontvangen daar nog een apart bericht over.
> Onze korte cursussen voor kinderen en jongeren worden weer gestart in de week van 31 mei. Ook hierover ontvangen ouders zo snel mogelijk bericht.
> Repetities voor de kinder- en jeugdorkesten kunnen weer beginnen. Waar de orkesten meer dan 30 leden hebben, repeteren we zoveel mogelijk in groepen. In incidentele gevallen mogen we bij orkestrepetities voor kinderen en jongeren afwijken van het maximum van 30 leden.
> Groepslessen beeldend voor volwassenen geven we weer op onze locaties. Als cursist beeldend werk je immers individueel, ieder op een min of meer vaste plek in het lokaal, op anderhalve meter afstand van elkaar. De lokalen zijn zo ingedeeld dat dit veilig kan.

Buitenlocaties & online
> Groepslessen theater, dans en schrijven voor volwassenen blijven we nog even buiten of online geven. Mocht er een buitenles dans, vanwege het weer, naar binnen worden verplaatst en gestreamd, dan mogen maximaal twee cursisten meedansen in het lokaal. Dat hoor je van je docent.
> Alle muziekensembles en groepslessen muziek met volwassenen mogen buiten musiceren.

Nog even wachten
Omdat er voorheen voor het samen zingen extra richtlijnen waren, zoeken we eerst uit of die nog steeds van kracht zijn. Kinderkoren beginnen dus nog niet en ook buiten samen zingen (voor volwassenen) stellen we uit totdat daar meer duidelijkheid over is. Cursisten ontvangen later bericht over de startdatum. Individuele zangles (kinderen en volwassenen) kan wel van start gaan.

Online bij quarantaine
Mocht een (individuele) les vanwege quarantainemaatregelen van docent of leerling niet door kunnen gaan, kan de docent de les online geven. Dit spreken docent en leerling(en) onderling samen af.

Terug naar het protocol
Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, gaan we terug naar het coronaprotocollen van voor de lockdown. Naast de landelijke veiligheidsrichtlijnen, zijn de belangrijkste, aanvullende punten:
- Docenten en leerlingen/cursisten volgen de looproutes en dragen buiten het lokaal een mondkapje. In het lokaal is dat niet nodig.
- De kleedkamers en horecapunten zijn gesloten. Iedereen mag zelf een flesje drinken of thermoskannetje meenemen.
- Ouders kunnen niet wachten in Café Bruis, in de hal van ICOON of in de bibliotheek in het Eemhuis. Dit zijn doorstroomlocaties, dus alleen halen en brengen van jonge kinderen is toegestaan.

In de lesruimten
Voor de start van woensdag worden al onze lokalen nog een keer grondig schoongemaakt. Verder zijn er de volgende maatregelen:
- Binnen de lokalen moet te allen tijde anderhalve meter afstand worden gehouden tussen docent en leerling/cursist.
- Leerlingen onder de 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, daarboven wel.
- In alle ruimtes is handgel e.d. aanwezig.
- Een aantal muzieklokalen is met spatgordijnen uitgerust. Hierdoor worden sommige lessen naar een ander lokaal verplaatst.

Vragen? Stel ze gerust
Heb je vragen over je cursus? Neem in eerste instantie contact op met je docent. Uiteraard kun je ook terecht bij de klantenservice, telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur en zaterdag tussen 09.00 en 15.00 uur of per e-mail:
033 467 34 73 of klantenservice@scholenindekunst.nl.

We wensen iedereen die weer lessen op locatie gaat volgen een fantastisch weerzien met medeleerlingen en docenten. Cursisten die nu nog even moeten wachten, hopen we ook weer heel snel terug te zien. Houd moed, het einde is in zicht!