Cursusaanbod
Schilderwedstrijd Mondriaanhuis

Schilderwedstrijd Mondriaan 150

Op 7 maart 1872 werd Piet Mondriaan in Amersfoort geboren. Het Mondriaanhuis viert deze 150e verjaardag en trapt af met een schilderwedstrijd met het thema ‘Lef’. Doe je mee?

Haal jouw gratis schilderdoek op
Vanaf maandag 18 oktober kan iedereen het wedstrijdformulier en een (gratis) schilderdoek van 24 x 30 cm bij het Mondriaanhuis ophalen en zelf aan de slag gaan. Jouw eigen canvas gebruiken mag natuurlijk ook. Naast verf mag je ook andere materialen gebruiken voor je schilderij. Een digitaal schilderij maken kan ook, als het maar te printen is op 24 x 30 cm formaat is (i.v.m. met het eventueel tentoonstellen in het museum).

Heb jij net zoveel lef als Mondriaan?
De opdracht van de schilderwedstijd is: laat je inspireren door het thema ‘Lef’. Piet Mondriaan schilderde gedurende zijn artistieke loopbaan diverse onderwerpen in uiteenlopende stijlen, van figuratieve landschappen, bloemen en portretten tot de bekende abstracte composities met primaire kleuren. Mondriaan had lef en durfde buiten de gebaande paden te gaan. Deelnemers aan de Mondriaanwedstrijd kunnen zelf bepalen door welke stijl of welk aspect van Mondriaan zij zich geïnspireerd voelen en dit in hun eigen creatie naar voren brengen.

Lever je werk uiterlijk 6 februari 2022 in
Deelnemers kunnen t/m zondag 6 februari 2022 hun kunstwerk inleveren. Mail een foto van jouw kunstwerk en het ingevulde wedstrijdformulier naar educatie@mondriaanhuis.nl. De genomineerde inzendingen worden geëxposeerd in het Doe-het-zelf-atelier van het museum. Een deskundige jury selecteert de winnaars.

Meer informatie, de voorwaarden en het wedstrijdformulier vind je op de website van het Mondriaanhuis.


Logo Mondriaan 150