Instrumentenmarkt (c) Henry Krul (8).jpg

Weekend vol culturele traktaties

Theatergroep De Luie Honden organiseert op 8 en 9 september, tijdens de Open Monumentendagen, Rondje van de Stad. Een tweedaags festival vol met Amersfoortse podiumkunstenaars. Alle optredens zijn gratis en vinden plaats op diverse locaties in of nabij de binnenstad van Amersfoort. Organisatorische partners zijn o.a. Scholen in de Kunst en Citymarketing.

Zaterdag 8 september
Op zaterdag 8 september openen de amateurkunstverenigingen in Amersfoort vanaf 11.00 uur het nieuwe seizoen tijdens de jaarlijkse Dag van de Amateurkunst. Tijdens bijna 100 optredens door 40 gezelschappen in de historische binnenstad van Amersfoort kan het publiek kennismaken met koren, muziekverenigingen, big bands, muzikale ensembles en dans-, theater- en toneelverenigingen. Deze bruisende Dag van de Amateurkunst wordt afgesloten met een speciaal Rondje door de grachten. De Waterlijn heeft hiervoor drie boten ter beschikking gesteld en vaart langs drie bijzondere optredens.
Op het Eemplein presenteren zich zo’n 70 Amersfoortse verenigingen op het gebied van sport, spel, hobby, muziek, kunst en cultuur. Door middel van verschillende kraampjes en optredens kunnen aanwezigen zich laten informeren en inspireren.

Zondag 9 september 
Zondag staat in het teken van een afwisselende theaterroute door professionele podiumkunstenaars. Opnieuw zetten de historische locaties hun deuren open. Op een aantal bijzondere plekken zijn makers van Amersfoortse bodem geprogrammeerd. Loop een Rondje door de stad en ontmoet Stephanie Louwrier, Willem Wits, Tjum, Duda Paiva en vele anderen. Voor kinderen hebben we een speciaal kinderprogramma samengesteld bij De War. Alle optredens van Rondje van de Stad zijn gratis te bezoeken. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gewaardeerd in ruil voor een originele Rondje van de Stad-button.

Open huis en meer
Het Eemhuis opent zondag 9 september ook de deuren voor o.a. een open huis bij Scholen in de Kunst en diverse presentaties. Het Bach Jeugd Orkest geeft samen met verteller Mark Haayema een bijzonder concert in de bibliotheek, met allerlei muziekinstrumenten. Kom luisteren, kijken en uitproberen. Aansluitend presenteert schrijver Jolanda Oudijk haar eerste verhalenbundel genaamd Waar rook is.

Er valt dus heel wat te beleven in het weekend van 8 en 9 september. Een bomvol programma geheel van Amersfoortse bodem. Zet het weekend vast in je agenda en laat je verrassen door alles wat Amersfoort te bieden heeft. De folder met het totale programma van Rondje van de Stad is te vinden bij de VVV en in het Eemhuis, bij vestigingen van de bibliotheek en Scholen in de Kunst en op de dagen zelf op alle deelnemende locaties. Kijk voor actuele informatie en exacte tijden van het programma op www.rondjevandestad.nl.

datum: zaterdag 8 september 2018, 11.00-17.00 uur en zondag 9 september 2018, 12.00–18.00 uur
plaats: monumenten in het centrum, Eemhuis/Eemplein, Plantsoen, De War, Wagenwerkplaats
prijs: gratis toegang

Bekijk het programma online
Kijk voor actuele informatie en tijden op: www.rondjevandestad.nl