Vissen Randenbroek_banner.jpg

Onthulling kunstwerk Randenbroek

Op woensdag 20 juni werd in Randenbroek het kunstwerk Vis in Boom -opnieuw- onthuld. Het kunstwerk was vanwege een renovatie even weg geweest uit het straatbeeld. In opdracht van de gemeente Amersfoort is het beeld opgeknapt en teruggeplaatst en zij organiseerden een feestelijke onthulling waar Scholen in de Kunst een bijdrage aan mocht leveren. 

Scholen in de Kunst docent Maartje Borgers heeft in de weken voorafgaand aan de onthulling met een groep getalenteerde jonge kunstenaars van ABC Randenbroek feestelijke vissen gemaakt. Samen met jonge muzikanten van kinderopvang Partou liepen de kinderen van de Caeciliaschool naar het kunstwerk. Daar vertelden gemeente Amersfoort én kunstenaar Emile van der Kruk over de betekenis van het kunstwerk en de renovatie. De vis staat symbool voor levenskracht en geluk, dat wenst de kunstenaar de inwoners van Randenbroek toe. De officiële onthulling werd door de kinderen uitgevoerd: zij bliezen samen een heleboel zeepbellen naar de vis!

Kunst in onderwijs & samenleving

Dit project is ontwikkeld door de afdeling Kunst in Onderwijs & Samenleving van Scholen in de Kunst. Binnen deze afdeling ontwikkelen we projecten om zoveel mogelijk mensen met kunst en cultuur in aanraking te brengen. Dat doen we op scholen, bij kinderopvangorganisaties, zorg - en welzijnsinstellingen en in de wijken. We zijn altijd op zoek naar plekken waar kunst een meerwaarde heeft voor de samenleving.

Op de hoogte blijven van projecten en activiteiten die we op scholen en in de wijken uitvoeren? Volg dan de Facebookpagina Cultuuronderwijs Amersfoort e.o.!