Cursusaanbod
Herfstvakantie 2018.jpg

Kunstkeien: cultuur op de basischool

Met plezier presenteert onze afdeling Kunst in Onderwijs & Samenleving het Kunstkeienprogramma voor het schooljaar 2019-2020. Het programma Kunstkeien is een gesubsidieerd cultuureducatieprogramma voor elke basisschool in Amersfoort en biedt een waaier aan inspirerende culturele activiteiten. Scholen stellen zelf een programma samen door die activiteiten te kiezen die het beste passen bij de wensen en behoeften van de school.


Kennismaken met cultuur

Kennismaken met cultuur blijft centraal staan in het Kunstkeien Keuzemenu. Kenmerkend voor het programma is de ontmoeting van de leerling met de eigen culturele omgeving door bezoek aan theater en partnerschappen met Amersfoortse culturele instellingen in de wijk en in de stad.

Het programma bestaat uit drie onderdelen
- Één product per leerling per jaar uit het keuzemenu
- Één theaterbezoek per leerling per jaar
- Partnerschap met een culturele instelling (keuze voor één bouw per school)

Het programma Kunstkeien maakt onderdeel uit van het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK). Meer weten over de opbouw van dit programma? Lees dan hier verder over de drie ambitieniveaus.

Inschrijven

De Kunstkeienbrochure wordt verspreid op alle basisscholen in Amersfoort. Inschrijven is mogelijk tot en met 22 april 2019. 

Brochure Kunstkeien