Cursusaanbod
Pulseworkshop.jpg

Muziekworkshops September Me

Elk jaar vindt in Amersfoort het kamermuziekfestival September Me plaats. Het vermaarde Ragazze Quartet zorgt voor de avontuurlijke programmering. Een van de avonturen die dit jaar op het programma staat is de Keistad Karavaan: een optreden van jong Amersfoorts talent in de grote Rabobank Theaterzaal van Flint. En daar kun jij bij zijn!

 

IN DE PULSE-WORKSHOPS maak je kennis met improvisatie

Samen met September Me organiseert Scholen in de Kunst een serie van drie Pulse-workshops o.l.v. Remco Menting (o.a. Kapok) en daarna een uitvoering tijdens Keistad Karavaan. In de workshops kom je op een laagdrempelige manier in aanraking met improvisatie.

Improvisatie klinkt misschien een beetje eng, maar er wordt gewerkt met een toegankelijke methode om te laten zien dat improviseren helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Het kan juist leiden tot ongekende creativiteit en muzikaliteit, het uiten van gevoelens en samenwerking op een intuïtief, non verbaal niveau. Door deze samenwerking kunnen de individuele bijdrages uitgroeien tot meer dan de som der delen. Dit zorgt voor een ongelofelijk groepsgevoel, energie en plezier. Pulse werkt met slagwerkinstrumentarium, maar is net zo leuk voor deelnemers die een ander instrument bespelen!

Als je meedoet, een uitgelezen mogelijkheid om een keer op het grote podium van Flint te staan en op een andere manier te leren muziek maken!

De workshops zijn op 11, 14 en 21 september in het Eemhuis en de uitvoering op 22 september in Flint. 

Ben je tussen de 6 en 14 jaar en wil je meedoen, meld je dan hier aan.