The Capacious Memory - Robbie Cornelissen.jpg

Masterclassweekend november

Scholen in de Kunst presenteert in november de zevende editie van het Masterclassweekend. Een veelzijdig programma voor kunstbeoefenaars, cultuurliefhebbers, cursisten en nieuwsgierige bezoekers. Op zaterdag 24 en zondag 25 november zijn de masters te bewonderen in het Eemhuis.

Masterclassweekend

Tweemaal per jaar nodigt Scholen in de Kunst enkele vooraanstaande kunstenaars uit, die in hun discipline vanwege hun kunst en educatieve gaven inspirerend zijn . Het is een unieke en verdiepende ervaring om mee te maken. De enthousiast ontvangen voorgaande edities hebben laten zien dat Scholen in de Kunst hiermee iets bijzonders biedt. Ook voor de komende editie hebben we weer bijzondere kunstenaars weten vast te leggen.

 

Van trompettist Eric Vloeimans tot kunstenaar Robbie Cornelissen

Hierna tref je een korte beschrijving aan van de masters die we in november verwelkomen. De kaartverkoop gaat via de website. Heb je interesse, klik dan op het woord 'masterclass', daar vind je de link naar de ticketshop!

Trompettist Eric Vloeimans speelde dit voorjaar al met onze Flexband op Amersfoort Jazz, maar in november geeft hij een masterclass aan een aantal trompetleerlingen. Meer weten over Eric? Bekijk dan zijn website of het filmpje dat is gemaakt toen hij de Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant Muziekprijs 2016 won.

Kunstenaar Robbie Cornelissen maakt de meest fantastische, gedetailleerde tekeningen en vaak ook nog op groot formaat. Hij geeft een masterclass tekenen. Meer weten over Robbie? Bekijk zijn website of Youtubekanaal; of lees over hem op de website van galerie Maurits van de Laar.  Foto Robbie Cornelissen door Adriaan van Dam

Gitarist Izhar Elias is inmiddels wereldwijd bekend als veelzijdig gitarist. Hij legt zich toe op zowel barok en vroeg 19e-eeuwse muziek, kamermuziek als hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. Uniek om van hem een masterclass te krijgen! Voor inspiratie neem je een kijkje op zijn website of Youtubekanaal!

Emailleur en goudsmid Christine van der Ree geeft een masterclass fold forming technieken, waarmee je ruimtelijke voorwerpen en sieraden kunt maken. Neem een kijkje op de website van Christine om vast inspiratie op te doen! DEZE MASTERCLASS IS GEANNULEERD!

Textielkunstenares Marijke Bongers is gek van vezels, stoffen en garens. In een tweedaagse masterclass gaat ze met je op zoek naar het experiment in textiel. Bekijk ter kennismaking de website van haar studio of een filmpje van een installatie die Marijke maakte voor het Gorcum's museum.

Danseres Djinti Sullivan geeft een spetterende masterclass High Heels, voor wie graag danst 'op niveau'!

En voor de liefhebbers van hiphop hebben we een swingende, energieke masterclass hiphop van the one and only Angelo Pardo in de aanbieding.

Een bijzondere versie van een masterclass is het theaterweekend in Austerlitz met acteur Herman Bolten en theatertalent Niki Romijn. Maak kennis met Herman via zijn website en bekijk ook de website van Niki. Kijk voor het programma op de speciale pagina over het Theaterweekend.

Binnenkort staan alle masterclasses in de agenda van onze website en kun je online je kaartje kopen.