Cursusaanbod
Ina van Zyl.jpg

Masterclassweekend: Blaudzun trapt af

Foto kunstenaar Ina van Zyl: Michiel van Nieuwkerk

Scholen in de Kunst presenteert in maart de achtste editie van het Masterclassweekend. Een veelzijdig programma voor kunstbeoefenaars, cultuurliefhebbers, cursisten en nieuwsgierige bezoekers. Vrijdag 15 maart trapt zanger Blaudzun af met een masterclass sing & songwriting. Aansluitend zijn op zaterdag 16 en zondag 17 maart de andere masters te bewonderen in het Eemhuis.


Over het MASTERCLASSWEEKEND

Tweemaal per jaar nodigt Scholen in de Kunst enkele vooraanstaande kunstenaars uit, die in hun discipline vanwege hun kunst en educatieve gaven inspirerend zijn. De enthousiast ontvangen voorgaande edities hebben laten zien dat Scholen in de Kunst hiermee iets bijzonders biedt. De masterclasses bieden verdieping en persoonlijk contact met een kunstenaar of artiest en zijn een verrijking voor iedereen die schildert, toneel speelt, muziek maakt of danst! 

VAN BLAUDZUN TOT KLÁRA WÜRTZ, VAN MUSICAL TOT SCHILDEREN!

Hierna tref je een korte beschrijving aan van de masters die we in maart verwelkomen. Je kunt je kaartje kopen via onze website. Klik op de masterclass van je keuze en je vindt de informatie en link naar de ticketshop.

BLAUDZUN, zanger, producer en componist, geeft een masterclass Sing &songwriting voor jonge muzikanten. Na een introductie van de master zelf, wordt Blaudzun geïnterviewd door gitarist en docent Sander Hop. Na het geven van feedback aan de deelnemers, sluit het Bruiskoor sluit af met een Blaudzunnummer. Je kunt voor € 5,- komen kijken en luisteren!

KLÁRA WÜRTZ, heeft alle grote concertzalen van de wereld gezien en strijkt nu neer in het Eemhuis om tien jonge, getalenteerde pianisten naar een hoger niveau te tillen. Je kunt voor € 5,- komen kijken en luisteren!

INA VAN ZYL, beeldend kunstenaar, geeft een masterclass schilderen en gaat zich samen met de deelnemers richten op de vraag hoe een persoonlijke inspiratiebron kan worden getransformeerd tot een universeel beeld. DEZE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT!

SANDER DE HEER, bekend van vele televisierollen en animatiestemmen, verzorgt een masterclass comedy-acteren. Via het spelen van korte scènes gaan deelnemers op zoek naar het geheim van humor. DEZE MASTERCLASS IS GEANNULEERD!

MARIJKE SCHURINK, beeldend kunstenaar en docent bij Scholen in de Kunst, prikkelt in de masterclass deelnemers een portret te versieren met allerlei materialen. Een ontdekkingstocht naar een uniek kunstportret!

RAGAZZE QUARTET geeft een masterclass kamermuziek speciaal voor de deelnemers aan het Tristan Keuris Kamermuziek Concours. Publiek kan gratis komen luisteren.

HERMAN RIEKEN, werkzaam bij het Koninklijk Concertgebouworkest, laat jonge slagwerkers de kneepjes van het orkestslagwerk zien. Je kunt voor € 5,- komen kijken en luisteren!

FRÉDÉRIQUE SLUYTERMAN VAN LOO, musicalster, docent, coach en trainingsacteur geeft een masterclass musical, gebaseerd op de musical 'Cabaret'. Je gaat aan de slag met een choreografie en nummer uit deze succesvolle musical. DEZE MASTERCLASS IS GEANNULEERD!

JANE LORD, is lang verbonden geweest aan Het Nationale Ballet, waar zij vanaf 1990 als eerste soliste danste. Ze geeft een masterclass klassiek ballet, voor jongeren en volwassenen. BEIDE MASTERCLASSES ZIJN UITVERKOCHT!