Cursusaanbod
Linosnede Herman Schlooz

Expositie LINK in De WAR

Amersfoorts kunstenaar Herman Schlooz maakte zes indrukwekkende linosnedes gebaseerd op zijn familiealbum. Die zes persoonlijke werken legde hij voor aan 12 bevriende kunstenaars uit verschillende disciplines. Zij reageren vanuit eigen kracht en hun persoonlijke verhaal op de werken van Herman. Zo worden zes lino's uiteindelijk een multimediale expositie.

De zes linosnedes van Herman Schlooz vormen de aanleiding voor het event LINK in De WAR. Bevriende kunstenaars, waaronder een aantal docenten van Scholen in de Kunst, hebben in een persoonlijk werk gereageerd op de werken van Herman. Dat levert prachtige kunstwerken op in muziek, kostuum, performance en spoken word. Alle werken samen worden geëxposeerd en uitgevoerd tijdens LINK in De WAR.

Twee weekenden lang zie je de ontstane werken rondom thema’s als levenslange vriendschap, voorbije liefde, religie en zingeving in een uitdagende en ongebruikelijke expositieruimte, namelijk de nieuwe locatie van De WAR. De kunstenaars die meedoen zijn Anna Schlooz, Anne Kuit, Anne-Maartje Lemereis, Ans Koopman, David Cristóbal Litago, Flip Noorman, Heleen Bosma, Hilde van Kuijeren, Kim Pendjol, Marijke Schurink, Marnix van de Poll en Theo van Delft.

Kom je kijken?

Praktische informatie over de expositie

De expositie toont beeldend werk van Herman Schlooz, Flip Noorman, Marijke Schurink en Theo van Delft. Daarnaast is er een veelzijdig podiumprogramma in de weekenden met muziek, spoken word en performance.

WANNEER: 19 t/m 28 november 2021
WAAR: De WAR, Heiligenbergerweg 34-36, Amersfoort
HOE: je bezoek is gratis, reserveren is niet nodig

Het volledige programma en een overzicht van de artiesten vind je op de website van LINK in De WAR.

LINK komt tot stand door st. Sansevieria, met steun van gemeente Amersfoort en St Sociaal Cultureel Fonds van De Amersfoortse Verzekeringen.